50-årsfesten

Det är en smula otur för en bonde att fylla år mitt i värsta skördetiden. Då finns det annat att göra än att ha födelsedagsfest där man bjuder in sina vänner och bekanta. Därför fick den stora 50-årsfesten skjutas på till augusti. Men de närmaste grannarna kunde inte hållas borta på den stora dagen. Se bara hur Ulla byter kläder på bonden så inga missförstånd kunde uppstå.
Lennart själv tredje fr v omringad av de närmaste grannarna. Men vad pågår bakom ryggen på dem?
I augusti, när skörden var bärgad, då blev det liv i luckan! Över 80 personer firade och festade med Lennart i Sävsjöströms folkets hus där det var tjo och tjim hela kvällen. Här hälsar födelsedagsbarnet, det är den större av de två, gästerna välkommna.
Gunilla serverade en välkomstdrink när gästerna anlände. Trots sin giftgröna färg var den farligt god och alla överlevde, vad vi vet, kvällen.
Nedan: Grannen Klaus serverar Ruth, den tidigare bonden på Ålatorp. T. h: den nuvarande drängen Patrik Davidsson som pluggar för att bli riktig bonde vad det lider.
Bilden t v: Gamle kompisen Ingmar från Lillsjödal och brorsan Ingvar. Nedan väntar Alexander och Lena på maten.
Vid "familjebordet" satt f v Lenas mamma, Marcus, Alexanders flickvän Emma, Alexander (skymd) och Lena.
Ibland är det roligare att titta på fotografen, som Patrik gör. T v om honom ser vi Olle på Skogslund och bondgrannen i Singelstorp Gunnar Berggren. T h: Ruth Petersson, bonde på Ålatorp före Lennart och grannen på Nyadal Klaus Leue.
Den berömda sånggruppen "Alsterpuddingarna" med Ruth och Gunilla framförde en egenhändigt skriven sång till födelsedagsbarnet. Mycket uppskattat trots att gruppen tillfälligt var berövad både Lena och Ulla. Lyssna till Lennarts visa genom att klicka här.
Lite frisk luft ute i parken inför den långa sittningen skadar inte. Här ses Lenas bror Pelle och bondgrannen Roland i Bohult. Men vad gör Roland med prillan?
En av dem jobbar som dräng. Gissa vem. En bra ledtråd är att titta på kläderna som ju tydligt avslöjar vem som är bonddräng.
Kvällens clou
Kvällens överraskning dök plötsligt upp från ingenstans. Det var den från Radio Kronoberg kände allsångsledaren Peje Johansson som med sin medföljade enmansorkester satte fart på festen framåt småtimmarna.
Att Peje hittade en 08 bland alla småländska festdeltagare fick tydligen en och annan att nästan falla under bordet. Om det var av förskräckelse eller av skratt framgår inte.
Om mjölkpriset skulle falla gäller att ha en reservplan. Den visar Lennart här, nämligen att bli artist och underhållare. För att kunna bli det måste man våga kunna bjuda på sig själv på scenen och det visade sig födelsedagsbarnet klara med bravur.
Ja, se det var en fest det!