Auktion inför ägarbytet 1998

I mars 1998 var det dags för Ålatorp gård att byta ägare. Petersson blev Karlsson. Här följer några bilder av när Bertil och Ruth Petersson sålde sina djur och maskiner inför att Lennart och Lena Karlsson blev de nya bönderna på Ålatorp.
Många ville vara med och bjuda på grejerna som såldes. Här har folket samlats kring den gamla traktorn och vagnen som in i det sista gjorde tjänst som flyttbar scen där auktionsutroparen stod och hade utsikt över köparna innan både traktor och vagn till slut föll för klubbslaget.
De numrerade kalvarna betraktades av verkliga kännare...
....liksom de olika jordbruksmaskinerna innan klubban föll.
Bertil Petersson mitt bland dem som kommit för att lägga bud på de saker han sålde när han nu överlämnade skötseln av Ålatorp till nya krafter,
Får jag något bud på mjölkkrukan? Jodå allt såldes och både köpare och säljare var rätt nöjda när dagen var slut. Vissa mer nöjda än andra men ingen klagade vare sig från säljare eller köpare.
Mycket folk var det som kom till Ålatorp på det folknöje som en auktion alltid är. Inte minst bondauktioner. Det är inte ofta man ser så här mycket folk på Ålatorps gårdsplan men i mars 1998 hände det.