Kosläppet 5/5 2012


För andra året i rad var det betessläpp på Ålatorp. Korna gjorde vad som förväntades av dem och rusade ut i grönskan på det publikfriande sätt åskådarna kunde förvänta sig.
Många kossor i hagen hade sällskap människor i andra hagen.
Att komma ut på bete är inte allt, man måste också göra upp om vem som ska bestämma under tiden man får vara ute. Då är det tur att kossorna numera inte har horn, för sådana kan innebära svåra skador när rangordningen görs upp.
Kan man inte klappa glada kossor så kunde man klappa små hästar som inte sprang och hoppade som de nyutsläppta kossorna.
Detta är garanterat ingen bonde. Bekymren för bönder ger gråa hår inte blått, Kanske är det säkrare med blått hår hos kor än rött.
Kosläpp innebär också olika kringaktiviteter på lagårdsplanen. Här en smed som berättar för en besökare om olika hästskor.
Den som lyssnade noga till vad fåren tyckte om jippot kunde få reda på att fåren undrade vad det var för fårskallar som stod och glodde på dem.
En och annan nyutsläppt kossa undrade också varför de plötsligt blev så intressanta att en massa folk kom för att glo på fä.
En jordhög kan man ha mycket kul med medan man gör processen kort med den...
...problemet är vad ledarkossan kommer att säga när man ser ut på det här sättet