Smålandsposten besöker Ålatorp
I mars 2004 var tidningen Smålandsposten på besök på Ålatorp för att göra ett reportage om en mjölkbonde. Här ses reportern Kent Axelsson och fotografen Lena Gunnarsson intervjua och fotografera hemma i köket på Ålatorp.

T.v. Fotografen Lena Gunnarsson på språng bland snötäckta ensilagebalar på lagårdsplan. T.h. Kent Axelsson och "plåtslagaren" på väg in i lösdriftsstallet där korna förväntansfullt väntade på att bli intervjuade och avporträtterade.

Lena Gunnarsson gör sig klar att fotografera en typisk mjölkbonde...
... och en typisk mjölkko!
Journalisten Kent Axelsson och bonden Lennart Karlsson diskuterar de småländska mjölkböndernas villkor och förutsättningar att överleva som mjölkbönder trots eller tack vare EU-byråkratin som även sätter sina spår på gott eller ont i den småländska skogen.
Hur ser man skillnad på en journalist, pressfotograf och en mjölkbonde? Jo, bonden är den som har gula stövlar. Så enkelt är det! Men hur blev nu resultatet i tidningen av Smålandsposten besök ute i verkligheten?
Reportaget från Ålatorp gick över ett uppslag i en bilaga till Smålandsposten den 18 mars 2004...

...och Lena Karlsson och en av kossorna prydde förstasidan på samma bilaga.

Vi frågar oss när Sveriges mest kände nye bonde, statsminister Göran Persson kommer i tidningen som bonde och inte som politiker. Det är nämligen skillnad på att vara politiker och bonde och vi undrar om den gode Göran Persson är riktigt medveten om vad det egentligen innebär att gå omkring i gula stövlar och inte i lackskor i de fina salongerna.