Sadelmakare i Sävsjöström
Ingrid har en speciell stol där hon kan klämma fast skinnen när hon jobbar med dem. Här sitter hon och syr på den portmonä hon visar på bilden till vänster. Stolen är helt enkelt en "tredje hand".
Ingrid Johansson har en sadelmakeriverkstad i Sävsjöström. Där reparerar hon sadlar och tillverkar läderprodukter på beställning. Här visar hon upp en portmonä gjord av koskinn.
Att jobba i läder hantverksmässigt kräver många olika verktyg. Men så blir det också kvalité på de produkter som kommer från Ingrids verkstad.
Här några exempel på läderprodukter som Ingrid gjort i sin verkstad i Sävsjöström. Ovan t.v. några bälten, bland annat ett med en gris som spänne. Till vänster en sadel som hon reparerat och ovan ses en jaktväska, som trots rävhuvudet är avsedd för fågeljakt.

Kommer du till Sävsjöström, och det finns det många orsaker att göra, så passa på att besöka Ingrid i hennes verkstad. Du kommer att hitta många fina grejer. Eller du kanske vill ha en väska att ha ditt jaktgevär i, det fixar Ingrid.Eller varför inte din egen designade handväska eller...ja allt som kan tillverkas i läder kan Ingrid tillverka åt dig. Verkstaden ligger vid Skahus träindustri strax öster om själva samhället, utefter Alsterån. Det finns som synes skinn i många olika färger. Det svåra är att välja.