Forum för levande historia har, eller ska få, uppdrag av regeringen att inte bara belysa förintelsen av judar.

Forum för levande historia skapades för att vi inte skulle glömma bort förintelsen av cirka sex miljoner judar under nazistregimen i Tyskland under 30- och 40-talen. Det är ett vällovligt syfte.

Nu ska Forum för levande historia också belysa de brott som är utförda i kommunismens namn. Det är dock en himmelsvid skillnad mellan kommunism och nazism.

I den nazistiska ideologin ingår som ett uttalat mål att utrota alla judar. Nazismen är den enda ideologin som har inskrivet att utrota vissa människor.

I den kommunistiska ideologin finns inte ett ord om att utrota några människor. Tvärt om, kommunismen utgår från alla människors lika värde. Det är det som liksom är finessen med kommunismen.

Man kan inte lasta kommunismen som ideologi för att vissa diktatorer varit tokdårar och begått de mest hemska brott.

Skulle man det borde Forum för levande historia också få uppdraget att belysa de folkmord som skett i kristendomens namn. Och i kapitalismens. För att inte tala om de illdåd mot mänskligheten som utförts av olika monarkier i kolonialismens namn.

Även dessa har inte nedskrivet att man ska utrota vissa folkslag. Även påven Innocentius III predikade att muslimer borde utrotas från jordens yta. Vilket ledde till masslakt av s. k. otrogna både i ex.v. Mellanöstern och i Baltikum.

Fler människor har dödats, fler folkslag har utrotas, i kristendomens namn än någonsin i kommunismens namn. Det borde Forum för levande historia också få i uppdrag att upplysa människor om. Det kan vara skäl att tänka på det så här i jultider.

God Jul.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

7 Svar på “Alla brott mot mänskligheten borde belysas”
 1. T lindholm skriver:

  Fler människor har dödats i Kristendomens namn än allt annat tillsammans ö.h.t genom tiderna helt riktigt.
  Inte att förglömma Slaveriet som jag tycker är ett vidrigt brott mot mänskligheten som dom giriga Monarkerna b.l.a sysselsatte sig med.Ett ex är antalet slavar som fördes från Afrika till Amerika mellan 1500 och 1800 beräknas till 12-14 miljoner.

 2. Lasse skriver:

  Gustav III handlade med slavar när resten av Europa började förstå att slavhandel var något man inte borde ägna sig åt.
  Jag gissar att många inte känner till att svenska kungahuset var ivriga slavhandlare. Det var synnerligen lönsamt.
  Vid slavhandeln över Atlanten dog ca 50 procent av dem som rövades bort från sina länder innan de kom fram till Amerika.

 3. sanna skriver:

  Därvidlag skiljer sig inte de fascistiska parasitära ideologierna.

  Den ideologi som grundat och styr den heljudiska apartheidstaten, sionismen, föreskriver också folkmord och att inte bara arabiska utan alla folk som inte råkar vara av judisk börd är värdelösa och försumbara såvida de inte kan utnyttjas i ”det rätta” syftet. (USA/€U tex.).

  Denna ideologi är extremt mycket farligare än dess systerideologi nazismen då dess utövare av både judisk och kristen angloamerikansk börd bedriver ett världsomfattande krig mot ”terrorismen” (oliktänkande och mindre värdefulla folkslag) och förfogar över en superstat och dess mellanösternenklavs alla massförstörelsevapen såväl ekonomiska som militära.

  Syftet med detta och globaliseringen av angloamerikanskt kapital är givetvis att säkra supermaktens tillgångar till världens största naturresurser och att ge möjligheten för pariastaten Israel att en gång för alla slutföra den etniska rensningen av Palestinier och en framtida demokratisk stat och möjligheten att kontrollera ett antal lydregimer i regionen.

  Att de nu förlorat kontrollen över Irak Libanon och Afghanistan tycks för närvarande inte förhindra tanken på ett kärnvapenanfall mot Iran.

 4. Kerstin Tode skriver:

  Å andra sidan har kristendomen haft betydligt mer tid på sig än kommunism. ”Man är mans gamman” hette det i Havamal. Jag minns inte om det också står nåt om att männskan är människans värsta fiende. Kanske är det värsta av allt, när det bildas sekter, vilket kan ske överallt. Kommer du ihåg serien på TV om sköldpaddorna. Mest var dom elaka. En devis kom upp som hette:
  We
  Are
  Rigt
  förkortat till WAR.
  När ideologier blir sekter då blir det farligt.

 5. Klas skriver:

  också tar vi natuligtvis upp kapitalismens brott mot människligheten också då, herrar och damer på Forum för levande historia? Genom kolonialism och imperialism har kapitalismen utrotat ursprungsbefolkningar, startat världskrig, atombombat två städer, pinat och förslavat tredje världens folk och värnat om ett antal blodiga diktaturers förtryck genom sitt ekonomiska stöd till dem. Men visst ja, kapitalismen är ju ingen ideologi (ironi). I mammuns och den obehärskade profihungerns namn kan man visst göra vad som hellst då, eller?

  PS! Kolonialismen svarta bok rekomenderas att läsas!

 6. EvaLis skriver:

  Kristna ser sig ofta som mänsklighetens största vänner men man kan ju undra om det stora flertalet av dem verkligen har läst Bibeln. Det är något folk borde göra och sedan kanske många skulle ändra uppfattning. I den bibel jag har förespråkar den påstått ”gode” guden att kvinnor som haft sex innan äktenskapet skall stenas, att homosexuella skall dödas och att ”trollkvinnor” inte skall få leva.

  Man kan undra vilken i vilken politisk ideologis namn man hade kunnat föra fram liknande tankar utan att anses som vanvettig och det med all rätt! När farao i det gamla testamentet inte låter israeliterna utvandra beror det på att Gud har förstockat hans hjärta (av exakt vilket skäl?), Jesus talar om att man skall vända andra kinden till men det tycks inte gälla hans himmelske fader som har behov att en plats kallad ”Helvetet” för de som har varit olydiga (b.la människor av annan religion än den kristna eller ateister). Det ena massmordet efter det andra skall genomföras med den ”gode” gudens goda minne vilket i mina ögon gör kristendomen till en fasansfull religion.

  Som sagt, det är bara att läsa Bibeln!

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string T81qH9 to the field below: