Sten Tolgfors (M) fick sparken! Tack vare det påstår tidningarna att de rödgrönas opinionssiffror har skjutit i höjden så mycket att de skulle få egen majoritet om det vore val idag. Det är nog att dra alltför höga växlar på Tolgfors barns betydelse politikens förutsättningar.

Sten Tolgfors (M) skyllde sin avgång på sina barn. Utan tvekan förstorar han upp sina egna barns förmåga, vilket nog är rätt mänskligt. I tv står han och påstår att hans tvååring stänger av tv:n när pappa (M) syns i dumburken.

Orsaken skulle vara att tvååringen inte gillar att pappa (M) får kritik och efter att pappa (M) varit i tv så blir stämningen i familjen så otrevlig att tvååringen helt enkelt inte står ut med att se pappa (M) i tv. Man skulle kunna tycka att familjen Tolgfors såg till att de små barnen inte fick titta på barnförbjudna program i tv.

Faktum är också att Sten Tolgfors (M) inte uppträtt i tv speciellt mycket sedan det famösa avslöjandet av den Saudiska vapenfabriken drogs fram i ljuset av journalisterna. Hur försvarsministerns tvååring skulle kunnat må dåligt av det är en gåta som bara en mediastrateg kan förklara.

En mig närstående tvååring får inte titta på tv annat än på barnprogram. Program där det finns risk för att monster skulle

kunna visas hör till de program barnet inte får titta på, bara som ett tips till moderata politiker.

Det är att överskatta små barns förmåga till logiskt tänkande att skylla på familjen Tolgfors barn när försvarsministern tvingas avgå. Varför inte i stället skylla på familjen Reinfeldts barn i stället? Det skulle säkert vara närmare sanningen. För att inte tala om den verkliga sanningen, nämligen pappa Reinfeldt (M).

Att opinionssiffrorna nu stiger på grund av Tolgfors (M) små barn är en sak. Värre är att det verkar som om det är de moderata politikernas barn som är de som verkligen styr landet. Två moderata ministrar har avgått därför att deras barn inte står ut med att massmedia skriver om deras politik och göranden och låtanden.

Ser man till de politiska resultaten av moderaternas misslyckade politik med ökande arbetslöshet och bostadsbrist och sänkta levnadsvillkor för stora delar av folket inser var och en att det är små barn som styr och ställer.

Barn har inte samma förmåga till logiskt tänkande som vuxna. Det är därför inte förvånande att politiken numera styrs av floskler utan verkligt innehåll.

Väx upp!

./.

DN, 1, 2, 3, 4, 5, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, AB, 1, 2, 3, 4, SMP, BT, GT, 1, 2, SkD, 1, SVT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Svar på “Alla går utom djädrigt små barn och tennsoldater”
 1. […] Bloggat: Rasmus Lenefors, Peter Andersson, M Moberg, Erik Laakso, Jinge, Lasses blogg […]

 2. Jan Wiklund skriver:

  Tidningen Metros kommentator tror inte heller på det där med tvååringen.

 3. Lasse skriver:

  Jan:

  Det är det väl ingen tänkande människa som gör!?

 4. Linda skriver:

  Vad bra det vore om det fanns ett sanningspiller att dela ut till alla moderater så att de helt enkelt blev tvungna att säga som det var! bara en dag hade räckt för att de skulle åka ut med huvudet före! tokliberala GP:s ledare hävdade i morse att ”Tolgfors har avgått – orsaken oklar”. Antingen är ledarskribenterna osedvanligt korkade, (även för att vara folkpartister), eller så försöker borgerlig media, som vanligt, desperat att föra folk bakom ljuset.

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string vcMfrG to the field below: