Skogens guld är blått! Och vi har alla rätt att hämta det.
Vinterns pannkakor är räddade!

Andra bloggar om: , , , , , ,

10 Svar på “Allmän rikedom”
 1. Kerstin skriver:

  Usch vad äckligt med så mycket plockade blåbär.
  Lingon orkar jag plocka, med bärplockare, men blåbär. Det var längesedan jag iddes plocka sådana.
  Alltså blir jag avundsjuk på den där hinken, för gott är det ju med blåbärssylt.

 2. Kurt skriver:

  Ja det gäller att utnyttja rättigheterna så länge vi har dem. Allemansrätten tillhör ju de saker som snart är ett minne blott, vi kan snart se fram emot ett EU-direktiv om äganderättens okränkbarhet.

 3. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Det tog en timme att få ihop hinken. I år är det gott om blåbär, så gå ut i skogen och hämta några.

 4. Lasse skriver:

  Kurt:

  Jag hörde Ingvar Carlsson på ett möte inför EU-omröstningen. Det pågick ju en diskussion om allemansrätten inför det valet.
  Nåja, Ingvar C stod utanför Åhléns i Stockholm och sa att ”allemansrätten skulle bli kvar som den alltid varit, åtminstone så länge han hade något att säga till om”.
  Nu har han inget att säga till om längre och mycket riktigt har det kastats ut förslag om vissa begränsningar i allemansrätten. Vi får väl se hur det går.

 5. Bert skriver:

  Allemansrätten ska vi vara mycket rädda om. Men också allemansskyldigheten. Vad den innebär får var och en lista ut själv, men det handlar förstås om hur vi far fram i naturen.

  Jag är dock så lyckligt lottad att jag har hela årsbehovet av blåbär på min sommarstugetomt (nåja – lite över gränsen till nästa smyger jag också ;) ).

 6. Rosa Lundmark skriver:

  Underbart är blått skulle man kunna säga, när man ser den fyllda blåbärshinken, om det inte vore för alliansens orättfärdiga politik …

 7. Lasse skriver:

  Rosa:

  Ja, det kan man säga, men vi sparar det till lingonen.

 8. Kerstin skriver:

  Jo man borde förstås passa på att plocka bär och svamp medan det fortfarande är tillåtet. Vilken dag som helst säger EU-domstolen att vår allemansrätt strider mot den heliga äganderätten.

 9. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Men glöm inte bort at Ingvar Carlsson (S) lovade att ingen skulle röra allemansrätten m vi gick med i EU. Åtminstone inte så länge han hade något att säga till om, sa han.

 10. Martin skriver:

  Det är verkligen bara att gå ut och hämta. Semestrade lite för första gången på ett par år. Det blev sisådär 10 L blåbär på kanske 2 timmar i skogen. Så nu har jag delat ut mitt överskott blåbärssylt ibland vänner och släktingar. Det fanns också stora mängder vildhallon så ett par burkar hallonsylt blev det också. Hittade även vinbärsbuskar som förvildats och det blev ca 5 liter svarta vinbär så nu har jag vinbärsgele så det räcker för att spisa ett par älgar. Kantarellerna hade också hunnit titta upp på sina ställen så några hekto kantareller blev det medan man ändå var ute och traskade i skog och mark. Jag stör mig dock lite på att jag aldrig hann fara norrut och plocka hjortron och nu är det nog för sent.

  Smultronen var det sämre med, så det lilla som fanns fick lill-pojken mumsa i sig på direkten.

  Fisket däremot gick riktigt uselt, men mest beroende på tidsbrist.

  Men sisådär en 15 fästingar totalt blev det vid den obligatoriska kroppsbesiktningen av familjen vid läggdags. Så i höst skall allihop påbörja sin TBE vaccinering. Nu skall jag bara hinna sätta mig och grubbla på min idé om fästingsbegränsning på nationell skala.

  Jag tror ett avskaffande av allemansrätten skulle resultera i en nationell revolt emot EU. Det skulle ena folk från de mest skiljda åskådningar, så den vågar ingen röra!

 11.  
Lämna ett svar

Please copy the string uuftYS to the field below: