Så kom det en till opinionsundersökning bara någon dag efter den förra. Den här gången är det United Minds som gjort den och den bjuder på en förhoppning man hoppas står sig till valdagen.

I den senaste opinionsundersökningen åker nämligen Centerpartiet ut ur Riksdagen om undersökningens resultat vore lika med valresultatet i det kommande valet.

Vi som inte tycker att nyliberalismen hör hemma i Centerpartiet kan bara konstatera att Annie Lööf (C) är vår politiska favorittjej. Vi får för höga farao hoppas hon får fortsätta vara partiledare till åtminstone över valdagen om två år.

Vilken atlantångare som helst skulle vara överlycklig om den hade lika effektiva ankare som Annie Lööf (C) är för sitt parti.

Risken finns givetvis att en och annan centerpartist nu tycker att det är dags att Annie Lööf (C) tar sitt pick och pack och drar ut i skogen och håller tyst.

Risken finns att det kan hända och då får vi hoppas på det näst bästa alternativet som ankare för Centern.

Om ett ankare släpper kan det bli farligt, och risken är tyvärr uppenbar att alltför många centerpartister inser att partiets ankare börjar dragga och rentav släppa helt, så vad göra?

Jo, det behövs ett drivankare och ett sådant skulle kunna vara landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C), mannen som, tack vare den svenska maten, har sånt högt blodryck att han lyser som en babordslanterna i fejset som varning för svensk mat.

Oturligt nog är drivankare inte lika effektiva som ersättare för vanliga ankare, det tar bara litet längre tid för skeppet att nå grundet och sjuka ner i glömskans förlåtande minnen om den landsbygd som en gång i tiden såg Centern som sin räddning i stället för dess undergång.

Nöff, muu, bää, kvack, gnägg.

./.

—————

För övrigt anser jag att förslaget om att Julian Assange skulle få fri lejd till Ecuador
på ett villkor, nämligen att han tar med sig Ulf Brunnberg är ett utmärkt förslag.

AB, 1, 2, DN, 1, SvD, 1, 2, SR, Dag, SMP, BT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Please copy the string kWo74K to the field below: