Så får vi åter igen läsa i moderaternas husorgan, det konservativa Svenska Dagbladet, att den borgerliga politiken leder fel för både företag och privatpersoner.

Det råder uppenbar idétorka i den borgliga regeringen. Folkpartiledaren Jan Björklund håller på att i rask takt förstöra den svenska skolan. Han förvånar sig över att ungdomar inte vill utbilda sig till lärare. Är det så svårt att förstå med tanke på hur Jan Björklund (FP) ständigt har baktalat skolan och berättat vitt och brett hur dålig den är? Ven vill utbilda sig för jobb på dåliga arbetsplatser?

Centerpartiets lösning på alla problem, exempelvis arbetslöshet, är att alla får sänkta löner. Vilka som då ska ha råd att köpa företagens produkter säger de i sann centerpartistisk anda ingenting om. Vilket man får förstå eftersom till och med centerpartister kanske inte får ihop logiken i resonemanget.

Nu går Svenskt Näringsliv ut och påstår att den omtalade så kallade ”Arbetslinjen” är ett misslyckande. I SvD citerar man organisationen och säger att ”Arbetslösheten kommer att bita sig fast. Dyster prognos över den svenska ekonomin”. Det är ord och inga visor det.

Det är bara att gratulera Svenskt Näringsliv att de äntligen insett det Vänstern insett från första dagen borgarna fick makten.

Men eländet är inte slut med detta. Svenska Dagbladet fortsätter den dystra vandringen genom att i praktiken såga utförsäljningarna av allmännyttans lägenheter jäms med fotknölarna. Det visar sig nämligen, enligt SvD, att företag i Stockholm inte längre kan få kvalificerat folk.


Pyrt läge.

Orsaken är enkel, det finns inga bostäder. Bostadsbristen har nu nått sådana nivåer att den blir ett hot mot företagens verksamheter. Vi kan därmed förvänta oss att företag börjar se om sitt hus och kanske flyttar utomlands. Bostadsbristen kommer nämligen aldrig att byggas bort så som sossarna såg till på 60- och 70-talen eftersom det skulle innebära fallande priser på de belånade bostäderna.

Kan man hoppas på att samma kritik som avfärdats med ord som kommunism, stalinism, socialism och andra mer eller mindre lågpannade invektiv när den kommit från vänster nu kan tas på litet mer allvar när samma kritik kommer från Svenskt Näringsliv och företag?

Läs inte SvD om du vill sova gott!

./.

AB, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, DN, 1, E24, 1, 2, 3, 4, SVT, 1, 2, GP, SkD, SMP

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Även en blind höna kan hitta ett korn”
 1. Linda skriver:

  Jag börjar undra om Annie Loof kanske är galen? Eller en robot byggd av en galning? Trots upprepade bevis att sänkta ingångslöner INTE ger fler jobb, så fortsätter hon upprepa detta mantra samtidigt som hon flinar åt sina meningsmotståndare. Rädda oss från denna kvinna!

 2. Anders Åberg skriver:

  Hehe, lite humor är det allt i detta, men centerpartiets profilering som mer och mer högerextremt gör däremot ingen glad.
  Vad detta korkade parti har för existensberättigande i ett upplyst land kan man fråga sig.
  Som Linda skriver så undrar man faktiskt om hon inte har knivarna i koppskåpet.
  Det här senaste lönesänkarpåhittet kan ju mycket väl och förhoppningsvis får man väl tillägga, vara det som förpassar centern ut ur riksdagen.

 3. Jan Wiklund skriver:

  Länkar till artiklarna, gärna!

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string YTW2Df to the field below: