Dagens nyhet på en av kvällstidningarnas löpsedlar är att en av grabbarna i B-laget, B som i bankrutt, Bohman, Bildt, Borg, har fått sin hemlighet avslöjad.

Men hemlighet? Vad Expressen avslöjar torde knappast vara någon hemlighet för någon. Snarare tvärt om.

Tidningen har nämligen kommit till insikt att finansministern vill sänka lönerna. Givetvis inte för sig själv eller andra höjdare i samhället. Nej han vill sänka lönerna för det arbetande folket.

Förmodligen har det att göra med moderaternas slogan om att ”det ska löna sig att jobba”. Men riktigt på vad sätt framgår inte.

Troligen är skatterna viktigare för lönsamheten än lönerna enligt moderat synsätt. Åtminstone för dem som tjänar så mycket att de inte behöver vända på slantarna innan nästa lön kommer.

Å andra sidan är väl den senaste tanken av B-laget att om vi sänker lönerna så kommer givetvis också priserna att sjunka. Men med sänkta priser sjunker väl också lönsamheten i de företag där lönerna sänks?

Det är alltså något som inte stämmer med Anders Borgs (M) hemlighet, för jag misstänker starkt att han inte har någon hemlig plan för att få företag att sänka sina priser? Rätta mig gärna om jag har fel.

Det har alltid förvånat mig att borgerligheten alltid menat sänkta skatter med sitt prat om att det ska löna sig att jobba medan de som hävdar att lönsamheten i ännu större grad beror på lönen man får för jobbet hånas å det grövsta. Det är ju faktiskt de senare som har rätt!

Skatter är ett fördelningsinstrument. Vilket kan göra att hög skatt innebär att ”det lönar sig att jobba” för ex v de som får sin lön av skattebetalarna.


Det kan vara farligt att tjäna för mycket, det framgår med all önskvärd tydlighet i den ena. I den andra framgår det att finansminsitern också tänker göra något åt saken.

Det kan gälla finansministrar, lärare, sjuksköterskor, poliser, läkare, riksdagsledamöter, eller de som bygger JAS-flygplan.

Något säger mig dock att alla inte omfattas av Anders Borgs (M) uppfattning om sänkta löner.

Gissa vilka!

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, DN, 1, SvD, 1, 2, Exp, 1, Olydia, Jinge

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

4 Svar på “B-lagets hemlighet avslöjad”
 1. Fredrik skriver:

  Hur gärna jag än vill går det inte att få ihop ekvationen att det lönar sig att arbeta, med sänkt lön? Men som vanligt gäller sänkt lön inte eliten.

 2. den långe fan^^ skriver:

  I ett rödgrönt Sverige är det inte du som bestämmer över dina pengar, det gör Mona Sahlin och Lars Ohly ÅT dej.

 3. Lasse skriver:

  Fredrik:

  Du är inte ensam om att inte förstå Borgs politik.

 4. Lasse skriver:

  den långe fan:

  Då får man säga att det har de gjort bra under väldigt mååååånga år när välfärden fungerade bättre än vad den gör under den borgerliga regeringen.

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string 80FlTX to the field below: