Det finns åtminstone en sak vi svenskar tvingats inse sedan alliansregeringens tillträde, nämligen att vi fått lära oss att skämmas. Att behöva gå omkring och behöva skämmas är en ny upplevelse för de svenskar som var med på den tiden Sverige stod upp fred och rättvisa. Och var kända för det i världen.

Utomlands är det många som fortfarande ser på Sverige med ögon färgade av Olof Palme och vårt engagemang mot kriget i Vietnam. De har inte fattat att Sverige numera är ett helt annat land än de inbillar sig.

Nu är Sverige ett hårt och kallt land som inte tvekar att ha en utrikesminister som utreds för delaktighet i brott mot de mänskliga rättigheterna, eventuellt folkmord och etisk rensning. Fundera några sekunder på hur tidningarnas rubriker sett ut om utrikesministern haft en vänsteragenda.

Att vi tvingats skämmas över Carl Bildt är ingen nyhet. Det har vi fått vänja oss vid sedan hans ylande om sovjetiska ubåtar på 30 cm djupt vatten i våra skärgårdar. Liksom det faktum att vi skäms att han har all time high i konsten att lägga ner småföretag med sin den enda vägens politik som resulterade i 30 000 nedlagda småföretag.

Att vi nu också ska behöva skämmas över att utlandet kan se på Sverige som ett land av omänsklighet är alltså bara följdriktigt med den regering vi har.

När Sverige nu tagit ett beslut att utvisa 91-årige Ganna Chyzhevska från det land där hennes barn och barnbarn bor till ett land där hon inte har någon släkt kvar i livet visar att barbariet har återkommit till norden.

Man utvisar helt enkelt inte en dement, synskadad och hjärtsjuk 91-årig tant på det viset om man samtidigt påstår sig höra till människosläktet.


Barbariet har kommit till Sverige!

Den som tycker det är okey att utvisa en nästan blind 91-åring bör fundera över vad han eller hon tyckt om hon blivit utvisad till Ukraina när landet fortfarande var en del av Sovjetunionen? Besvara den frågan för dig själv, den säger nämligen mer om dig än du själv förstår.

Alla tänkande människor, och de verkar bli färre och färre, skäms över beslut som i praktiken innebär överlagt mord på en tant!

Vad gör du?

./.

UPPDATERING: Senaste nytt i fallet är att damen får stanna – tillfälligt. NÄr får vi det slutgiltiga beskedet att hon får stanna så länge hon vill?

AB, AB, AB, 1, 2, 3, DN, 1, DN, Exp, 1, 2, 3, 4, Raving, SvD, SVT, 1, 2, HLR

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Svar på “Barbariets återkomst”
 1. Abacus skriver:

  Tycker man ska granska valet av förtroendeläkare i detta ärende. Man kan ju ifrågasätta kompetensen hos en tidigare (?) företagsläkare på Previa tillika kraftverksägare… Begriper inte att specialistutlåtanden överhuvudtaget ska bedömas av en s.k oberoende förtroendeläkare. Vad är syftet med det?

 2. r a skriver:

  Flygbolaget har ingen anledning att vägra transporten, poliserna som administrerar utlämningen kan sätta på hand och fotfängsel, transportblöja och spottmask. Med lämplig sedering går förrättningen sedan att utföra utan risk för flygplanet.

 3. […] // När en 91-årig dement kvinna, Ganna Chyzevska, som har alla sina släktingar i Sverige ska utvisas till ett land där det inte finns tillnärmelsevis lika bra äldrevård (om det ens finns […]

 4. Svante Svensson skriver:

  http://store.blogg.se/2011/october/nagot-att-bita-i-politiker.html
  Han beskriver det jag känner bättre.
  Svante

 5. Jan Wiklund skriver:

  Borde man över huvud taget inte ifrågasätta systemet med förtroendeläkare vars lojalitet är med en myndighet, inte med patienten?

  De som ligger närmast till hands att ifrågasätta är läkarprofessionen, vars etiska principer smutsas av den sortens folk. Vad gör Läkarförbundet?

 6. susanna svensson skriver:

  Inhibition undrar vad domstolens beslut blir? Undrar om europa är berett på ett prejudikat om att demens ska ge rätt till uppehållstillstånd.

 7. H2 skriver:

  Ibland känns det som europadomstolen skyddar oss från idiotiska politiker

 8.  
Lämna ett svar

Please copy the string bPnFHM to the field below: