De flesta barn får redan i tidig ålder lära sig att det är fult att stjäla. Du ska inte stjäla säger de flesta föräldrar till sina barn, dock inte alla. De föräldrar som röstar på moderaterna säger tvärtom, du ska stjäla så mycket du kan av vänstern.

Det är känt att svenska folket gillar, ja faktiskt, en stark välfärdsstat. Svenska folket vill ha en bra allmän sjukförsäkring. De vill också ha en stark och rättvis a-kassa som grundar sig på att vara ett inkomstskydd i händelse av arbetslöshet.

Svenska folket anser också till övervägande del att en bra kommunal service som dagis och äldrevård bör finansieras solidariskt. Liksom att man vill ha offentligt finansierade vägar och sjukhus som kan erbjuda bra standard till alla invånare.

Detta vet modraterna om. Vilket genom åren gett moderaterna huvudbry, för hur förklarar man för folket att de mest välbärgade inte vill ha det som övervägande delen av folket vill?

Det visade sig att lösningen är synnerligen enkel – stöld!

Moderaterna har kommit på att det gäller att stjäla orden som

beskriver vad folket vill ha trots att partiet i själva verket vill tvärtom.

Alltså säger sig moderaterna vara för en stark och bra a-kassa samtidigt som man sänker ersättningarna i händelse av arbetslöshet.

Likaså påstår man sig vilja ha en bra och offentlig finansierad välfärd samtidigt som man bakvägen gör allt för att minska denna välfärd och tvinga folk att ta till privata lösningar, som missgynnar de med låg inkomst med gynnar de med hög inkomst.

Det som är förvånande är att människor går på den moderata lovsången. Varför rösta på ett parti som med ord säger sig stå för det som vänsterpartierna redan står för?

Egentligen borde det vara politiskt självmord att säga en sak och sedan göra tvärt om. På sikt tror jag också att det är fallet. Problemet är att det tar tid att avslöja bedrägeri, kanske så lång tid att det blir omöjligt att ta tillbaka det stulna.

Ska det löna sig att ljuga?

AB, Jinge, DN, 1, 2, 3, SvD, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

7 Svar på “Bedrägeri är lönsamt”
 1. Marco skriver:

  Jag kan inte mer än att hålla med.
  Jag har än i dag huvudbry över att en så stor del av den svenska befolkningen i röstberättigad ålder gick på de blå duster av modifierade lögner som moderaterna lade ut innan det förra valet.
  Bara det att Reinfeldt i tv kallade partiet för ”det nya arbetarpartiet moderaterna” var väl varningssignal nog?
  Moderaterna har alltid varit och kommer alltid att vara ett parti som ser till höginkomsttagarens bästa, och det sker på medel och låginkomsttagarnas bekostnad.
  Jag hoppas att folk verkligen har fått upp ögonen inför nästa val och inte springer rätt ut i minfältet en gång till.

 2. Lasse skriver:

  Marco:

  Du har rätt, men risken finns nog att alltför många går på lögnerna en gång till.

 3. Kerstin skriver:

  Tja, först lurade man media och journalister (såvida de inte spelade med medvetet) som ju hela tiden skrev om det ”förändrade Moderatpartiet”, som återkommande förklarade för svenska folket hur partiet hade ändrats, var ett helt annat idag än tidigare etc. Dessutom smutskastade man S så mycket man orkade.
  Så det var kanske inte så konstigt att en hel del människor gick på det där. Men vi ska ju inte heller glömma att varken M ensamt eller hela Alliansen tillsammans hade en majoritet av befolkningen bakom sig. Denna splittrades ju även på ett antal småpartier som aldrig kom in i riksdagen och som därmed kom att fungera som röster för Alliansen. Varje röst på Piratpartiet, på Fi ex. blev i praktiken hjälp åt Alliansen, och samma sak kan komma att hända nu – i värsta fall.

 4. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Du kan vara fullkomligt övertygad om att media och journalister definitivt inte blev lurade. De visste precis hur de skulle skriva för att medias ägare (läs: Bonnier) skulle bli nöjda. De som blev lurade var de som trodde media när de återgav den borgerliga propagandan.
  Ja, de är ett bekymmer att en röst på småpartier som inte har en chans att komma över 4 procent i praktiken innebär en röst på borgarna.

 5. moteld skriver:

  Att bedrägeri lönar sig visar sig ju verkligen i den numera alltmer privatiserade tjänstesektorn. Inkompetenta charlataner skor sig med skattemedel genom att bedriva minimalast möjliga verksamhet. Och här gäller inte heller meddelarskyddet.

 6. Lasse skriver:

  moteld:

  Så rätt så rätt. Själv anser jag att vinster från den utförsålda offentliga sektorns verksamhet ska betraktas som bidrag.

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string dVy3Rw to the field below: