I Borås är man uppenbarligen väldigt förtjust i sagor och andeväsen.

Staden har beställt en jättestaty över Pinocchio, trädockan i berättelsen om Pinocchios äventyr, han som fick allt längre näsa ju mer han ljög.

Sagan skrevs av italienaren Carlo Collodis som levde på 1800-talet och den är välkänd över hela världen, inte minst beroende på att Disney gjort en film om den.

Jag tycker att en Pinocchiostaty passar utmärkt väl i just Borås.

Borås kommunfullmäktiges ordförande moderaten Maj Steen ägnar sig nämligen åt ljugeri i stor skala. Dessutom ingår hon i moderaternas valberedning. I det senare fallet kan hon ha stor nytta av sin affärsidé, som är att tala med andar.

Hon håller seanser i spiritualism och uppger sig kunna tala med döda, vilket säkert passar utmärkt i moderaternas valberedning.


I Borås är man duktig på sagor, inte minst kan den moderate fullmäktigeordföranden berätta helt osannolika sagor mot bra betalning.

För denna sin förmåga tar hon betalt, helt i moderat anda. En privat seans med Maj Steen (m) kostar 500 kronor, Vill man gå en kurs i konsten att prata med de dödas andar kostar det 1800 kronor.

Om inkomsterna från denna affärsverksamhet kommer att räcka till en framtida plastikoperation av Maj Steens näsa återstår att se.

Pinocchio torde inte vara den ende med stor näsa i Borås. Är ni i Borås och möter en dam med synnerligen stor näsa vet ni vem det är.

Läs mer om Pinocchio i Borås tidning.

Se också AB.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

2 Svar på “Berättar sagor i fullmäktige?”
 1. Jinge skriver:

  Dessvärre så förekommer det diverse häxeri inom alla politiska partier. Det är inte enbart en moderat företeelse. Tänk bara på Kristdemokraterna, många av dessa tror på FULLT ALLVAR att det finns en GUD uppe i himlen och att det finns en med bockfot under marken.

  Dessutom känner jag personligen en tjej som är uttalad häxa. Hon har varit med i diverse TV-program och tidningsreportage, och – du vill inte veta vilket parti hon är med i…

  :-) :-) :-) fast jag tror att hon lugnat ner sig nu…

 2. Tovan tycker skriver:

  Ha ha…Superkul! Tack!

 3.  
Lämna ett svar

Please copy the string hFnSuJ to the field below: