Makten i Sverige utgår från folket. Det är folket som väljer vilka som ska bli riksdagsmän och bestämma över folket. Regeringen har att följa vad Riksdagens majoritet bestämmer.

Nu har arrogansen fått ett ansikte, nämligen den moderate socialförsäkringsministern Ulf Kristersson (M).

Alla känner till att just moderater är mer arroganta och cyniska än andra politiker. Alla känner till Carl Bildts självsäkra överlägsenhet. Han hånade alla som inte riktigt trodde på ubåtskränkningarna. Till slut fick vi facit i den frågan och det visade sig givetvis att Bildt hade fel.

Vi kommer ihåg hur Ulf Kristersson (M) lämnade en tv-intervju när han fick frågan om hur han myglade åt sig en lägenhet som var avsedd för hemlösa i samband med att han fick sitt politiska uppdrag i Stockholm.

Det föll nog aldrig Ulf Kristersson (M) in att han via den nya mälarbanan lätt kunnat pendla till sitt jobb i Stockholm från sin

bostad i Strängnäs. Det får många andra göra som inte är lika cyniska att de myglar åt sig lägenheter avsedda för hemlösa.

Kunde utrikesminister Anna Lindh (S) pendla mellan Nyköping och Stockholm innan hon blev mördad så borde det gått lika bra för Ulf ”Råttan” Kristersson (M). Men då måste man ha förmåga att kunna sätta sig in i hur hans sjuka medmänniskor känner det, vilket moderater har svårt för.

Nu vägrar socialförsäkringsministern Ulf Kristersson (M) följa Riksdagens fattade beslut om återgång till de gamla reglerna i sjukförsäkringen. Detta vägrar han trots att Riksdagen TVÅ gånger beslutat att så ska ske.

Ska det nu bli första gången riksdagen röstar om en misstroendeförklaring som innebär att vi äntligen blir av med Ulf ”Råttan” Kristersson (M)? Fem gånger har riksdagen genomfört misstroendeomröstningar och ingen gång har det resulterat i att de som varit mål har behövt avgå.

Har svenska folket tur så blir det sjätte gången gillt!

./.

AB, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, SR, DN, 1, SVT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Svar på “Beta råttfällan”
 1. T Lindholm skriver:

  Det här försöker Kristersson förhala så långt det bara går, det har ju gott en gång så varför inte två, för motståndet från Oppositionen har ju varit obefintlig. Undrar hur många människors liv den här mannen hunnit med att förstöra så här långt??

  Det var här vår Socialförsäkrings Minister Ulf Kristersson försvinner, som en Avlöning, när han får frågan om Lägenheten:
  http://www.youtube.com/watch?v=4EQ0EVlH1u4

 2. Björn Nilsson skriver:

  Alliansens sista försvarslinje blir väl att försöka förvandla det här till en fråga om sverigedemokraterna i stället så att Kristersson glöms bort. Tyckte det såg ut så i rubriksättningen på DN:s hemsida igår.

 3. Lasse skriver:

  Lindholm:

  Oppositionen kan inte göra motstånd annat än med verbala protester. Det är nämligen regeringen som bestämmer och det kan den göra oavsett vad oppositionen säger eller gör. Regeringen har 100-procentig bestämmanderätt. Den SKULLE kunna ta hänsyn till oppositionens önskemål om den ville, men vill den inte så finns inget att göra annat än att tvinga den genom en revolution. Har du någon Kalshnikov?

 4. Lasse skriver:

  Björn:

  Jo, skylla på någon annan är ju alliansens paradgren, så det klarar de nog.

 5. Mia skriver:

  http://www.youtube.com/watch?v=1l4aYvXCECc

  Se den här, skrämmande.
  Bort med alliansens och Kristersson bor väl eller har bott i lägenhet avsedd för behövande också.

 6. Lasse skriver:

  Mia:

  Ja, visst är det skrämmande. Å andra sidan har vi den politik och välfärd vi faktiskt röstat för. Synd bara att inte tillräckligt många har fantasi att föreställa sig vad de kan råka ut för om oturen är framme.

 7. T Lindholm skriver:

  Lasse

  Oppositionen?
  Kristensson har vägrat följa ett Riksdagsbeslut två gånger!

 8. Kerstin skriver:

  Men Lasse:
  Var i grundlagen står att regeringen står över riksdagen? Men, visst riksdagen måste reagera och bestämma sig för att sätta p för ministrar eller regeringar som nonchalerar riksdagens beslut. Gör de inte det, när regeringar beslutar tvärsemot vad riksdagen beslutat, då har vi fel riksdagsledamöter!

 9.  
Lämna ett svar

Please copy the string TqlNCc to the field below: