Finns Gud? Har Jesus funnits? Svaret på frågorna är självklart ett klart och tydligt ”nej”. Varför tror då många på Gud? Därför att de är lurade av präster som påstår att bara man tror på Gud så kommer man att få evigt liv.

När livet är slut så är det. Sagofiguren Jesus uppståndelse som ett exempel på vad den som tror på Gud har aldrig hänt. Sanningen är att vi lever en kort tid och återgår till molekyler när livet är slut.

Det lustiga är att när man påpekar för en som tror på Gud så blir man ofta uppmanad att bevisa att Gud inte existerar. Vilket inte går.

Det naturliga vore att de som påstår att Gud finns också kan lägga fram bevis för den saken, vilket de aldrig kan.

De som kräver bevis på att Gud inte finns borde betänka att så kallad negativ bevisföring inte fungerar. Det går exempelvis inte att bevisa att någon inte är pedofil medan det går alldeles utmärkt att bevisa motsatsen.

Varför finns då myten om en Gud och Jesus? Tja, en förklaring är makt. Kan man få folk att tro på något icke existerande så får man också makt över dessa troende. Man kan ju i princip påstå vad som helst om man hänvisar till någon som sägs finnas men som inte kan ifrågasättas.

Nu går ju den mänskliga utvecklingen framåt, om än alltför långsamt, så idag har präster och andra mäktiga svartrockar något svårare att få människor att gå på vad som helst.

Folk har faktiskt sex innan de gifter sig, trots att de i generationer fått veta att det är en synd som kommer att straffas sig den dagen de lägger fötterna i vädret.


Såvitt känt tror inte hundar varken på Gud, Jesus eller att de skulle få evigt liv.

Vilket visar att vissa påståenden från Gud och hans son tror man åtminstone inte på.

Lita aldrig på en någon som påstår sig framföra Guds ord, de ljuger.

./.

4 Svar på “Bevis behövs inte”
 1. Anders Åberg skriver:

  Om man har icke motbevisbart som kriterium på sådant som man kan tro på borde man i logikens namn också tro på Jultomten, alla tusentals gudar som funnits i världshistorien, Ufos, osv. Dessutom borde det räcka med att någon påstår att t.ex. Musse Pigg skapade universum för att man måste tro på det med, även om det krockar med att någon gud skulle ha gjort samma sak.
  Att någon alls kan ta religiösa pajasar på allvar är både pinsamt och oroande och det är inte svårt att se konsekvenserna av det runt om i världen. Bush och Blair hade gud på sin sida när dom överföll Irak, Hitlers soldater hade ”Gott mit uns” på sina bälten, i princip varenda imperialist har haft sin gud med sig när dom plundrat och förslavat. Den muslimska terrorn är ett uttryck för samma sak även om den är mycket blygsam till sin omfattning jämfört med dom andra, som ju dessutom har orsakat den.

 2. Regina skriver:

  Ja, fast det kan lika gärna vara så att Jesus visst existerade. Han har beskrivits vara den förste revolutionären, och även med vad ”religiösa” människor sedan har hittat på med gud och helvetet och regler osv kan man se att han lika gärna kan ha varit verklig. Han ville omkullkasta förtrycket, men ironiskt nog skapade gubbar efter honom ett nytt förtryck som bygger på just Jesus och gud.

 3. Anders Åberg skriver:

  Tja, men så kan man säga om nästan vad som helst som någon har påstått. Storyn om Jesus tyder väl mest på att han skapades av romarna, kanske med hjälp av juden Josef av Arimatea, som en del säger skall ha samarbetat med romarna.
  Oavsett hur det egentligen var så passade Jesus, ”vänd andra kinden till” och ”Så given då kejsaren vad kejsaren tillhör” alltför väl romarnas försök att kontrollera dom besvärliga judarna. Det revolutionära i det känns väl inte direkt påträngande.

 4. Anders Åberg skriver:

  Lite ot kanske, men jag såg Lavrovs kommentar till Lövens antydningar om att Ryssland skulle försöka påverka det svenska valet. ”– Det är barnsligt, ärligt talat. Antingen lägger du några fakta på bordet eller så försöker du undvika uttalanden som gör dig generad” sa lavrov och han naturligtvis alldeles rätt. När inte ens vår statsminister anser att bevis behövs för en sådan oerhörd anklagelse så är det väl fritt fram för alla som tror på andra sagor också.

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string PDObA5 to the field below: