Religion är ett elände. Om inte annat för att budskapen i de påstått heliga böckerna Bibeln och Koranen kan tolkas hur som helst av vem som helst när som helst för vilket syfte som helst.

Djurarten människan har funnits i ca 50- 40 000 år, religionen som vi känner den har funnits i ca 2000 år och under den tiden har Guds budskap ändrats många gånger.

Vi minns Galilei som upptäckte att jorden inte var alltings medelpunkt. När han påstod att jorden rörde sig blev prästerna skogstokiga. Han tvingades ta tillbaka sin upptäckt om han inte ville bli nackad. Prästerna visste nämligen hur det låg till, det hade Gud låtit meddela.

Jorden rörde sig inte, det var solen som snurrade runt jorden inte tvärt om enligt Guds ord, vilket fick Galilei att lågt viska för sig själv ”Och ändock rör hon sig” efter rättegången där han tog avstånd från sin upptäckt. Vilket räddade honom från att bli halshuggen.

Nu har en Kristdemokrat råkat i luven på biskop Fredrik Modéus i Växjö som påstod att vi alla är födda olika i samband med en intervju där han fick frågan om olika sorters sexualitet.

Det fick KD:s man i Alvesta att gå i taket. Han har nämligen läst Bibeln där det står att Gud skapade människan till sin avbild och eftersom Gud enligt uppgift varken är bög, transvestit, lesbisk, pedofil, nekrofil, eller rent av israelhatare så anser han att Biskop Fredrik ”Figge” Modéus i Växjö pratar strunt med sitt tal om att vi alla är skapade olika.

Det har han ju rätt i. Om det som står i Bibeln är sant så har biskop Modéus fel. Å andra sidan, om det som står i Bibeln är osant, vilket är mest troligt, så kan ju biskopen ha rätt, men då kan han knappast påstå sig representera Guds ord.


Lita aldrig på budskapen från präster och andra svartrockar. De vill bara bli feta på jorden genom att ljuga om att du ska få evigt liv och möta en de bägge sagofigurerna Jesus och Gud den dagen du lägger näsan i vädret.

Nu finns det ju en lösning på problemet, nämligen litet kreativa tolkningar av Guds ord. Gud kanske är både pedofil, bög, lesbisk och alla andra tänkbara sexuella preferenser som tänkas kan. Han, om nu Gud är en han och inte en hon, är ju en Gud och kan säkert därför sägas vara allting på en gång. Om så är fallet så är ju både biskopen och kristdemokraten ute i ogjort väder.

Gud finns helt enkelt inte.

./.

5 Svar på “Biskop i bråk med kristdemokrat”
 1. Martin skriver:

  Förr hade vi brännt kättare som nazisten från SD på bål, nu är vi dock mer civiliserade även om nazisten inte är det. Människan är skapt till människans avbild, när människan är något så måste detta alltså betraktas som heligt. Om människan är skapt till människans avbild så måste alla former av människa vara lika heliga, den som säger annat är en kättare. Kort sagt om människan uppvisar olikheter är detta aspekter av det gudomliga, då vi alla här Hens avbild, den som ifrågasätter att bögen, flatan och allt vad det heter är gudomliga existenser är kättare. Som kristen brände man kättare på bål, så nazisterna får väl vara tacksamma att de flesta av oss tillhör en socialistisk sekulär ideologi här i världen, för annars hade de legat pyrt till på riktigt.

 2. Lasse skriver:

  Martin:

  Men människan är ju inte skapt till människans avbild, utan är Guds avbild och då uppstår ju vissa svårigheter med tolkningen om vad som gäller – egentligen.
  Möjligtvis är vårt DNA lika med Guds avbild och i så fall är vi ju alla olika, i alla fall nästan. Fast då borde vi vara mer olika än vi i praktiken är.

 3. Björn Nilsson skriver:

  200 000 år bör vara den ungefär riktiga tiden vår art av människa har existerat. Nu gör ju arkeologer nya spännande rön hela tiden, och det verkar ha hänt något i våra hjärnor för cirka 80 000 år sedan. Då verkar människor ha börjat utöva konstnärliga övningar, smycka sig etc. Ännu märkligare är att dessa fynd är från sydligaste Afrika. Då var havsnivån lägre, så människor kan ha bott på vad som nu är havsbotten i Sydatlanten söder om Sydafrika. Var det avkomlingar till dessa människor som gick norrut, in i västra Asien, och så småningen skapade urformerna av de religioner vi ännu dras med?

 4. Kurt skriver:

  Men om vi nu alla är födda lika, så kan vi väl i alla fall vara överens om att ingen föds till Krstdemokrat!

 5. Anders Åberg skriver:

  Spännande det där med att vi ger gudar kön. Kön är ju till för fortplantning och iallafall för monoteister så borde det vara svårt att tänka sig en gud som fortplantar sig.
  Det illustrerar tydligt att människan skapat gudarna istället för tvärtom och i fallet med den Abrahamitiska guden så vet vi t.om. könet på dom som hittade på ”honom”.

 6.  
Lämna ett svar

Please copy the string 3dqMjR to the field below: