Det jäser i Norrlands skogar. Det har det visserligen alltid gjort, men den här gången är det inte Skogsstjärnan 3 som jäser utan ilskna thailändska bärplockare.

De thailändska bärplockarna anser sig lurade att komma till den höga nord för att tjäna massor med pengar på att plocka bär. Det visar sig, föga förvånande, att det inte var så lätt att håva in guldet som det framställs av giriga svenska bäruppköpare och thailändska personaluthyrare.

Idag börjar Moderaternas stämma i Västerås, den gamla arbetarstaden. Samtidigt läser vi i pressen att unga arbetssökande numera överdriver i sina meritförteckningar (även kallat CV) på samma sätt som den moderate arbetsmarknadsministern Sven-Otto Littorin gjorde med sin på postorder köpta universitetexamen.

Det kan möjligtvis förklara det borgerliga misslyckandet med arbetsmarknadspolitiken. Inte minst vad gäller bärplockarna i Norrlands skogar.

Sven-Otto vore dock inte moderat arbetsmarknadsminister om han inte i TV-aktuellt häromdagen beskyllde kaoset för thailändarna på, hör och häpna — LO!

Just det! Sven-Otto (M) satt i TV och beskyllde svenska fackföreningar för thailändarnas svårigheter. Så går det när man köper sin examen på postorder. Ingen skugga må i moderaternas värd falla över de företag som tagit hit thailändarna.


Svårfångat guld är inte LO:s fel Sven-Otto!

I stället beror deras elände på att LO inte tagit sitt ansvar. Sedan när anser den moderate arbetsmarknadsministern att LO har ansvar för tillfällig importerad arbetskraft från andra sidan jorden?

Vi kan också fundera på hur det låtit i de moderata leden om LO verkligen tagit strid för de thailändska bärplockarna. Tänk om LO krävt löner som går att leva på och som räckt till resa både hit och tillbaka. Vi kan tänka oss de negativa ylanden som då hörts från Sven-Ottos (M) rum på arbetsmarknadsdepartementet.

Alla inser naturligtvis att det låtit som när facket försökte ta samma ansvar som Sven-Otto (M) nu efterlyser när det gällde de anställda på en salladsbar i Göteborg.
Det moderata hyckleriet är monumentalt!

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, SvD, 1, DN, 1, 2, 3, Exp, 1, 2, Jinge

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Blåbär i regeringen”
  1. Kerstin skriver:

    japp,monumentalt är hyckleriet, sa Bull.
    Och med tanke på de kommentatörer du skrev om, så går det nog hem hos somliga.

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string cQ7Cqo to the field below: