Att förstå när man är utsatt för reklam som inte ser ut som reklam kan vara bra att kunna. De senaste dagarna har det varit ett evigt skrivande i mainstreampressen om Isabella ”Blondinbella” Löwengrip. Det finns klara och tydliga skäl till detta som alla kanske inte förstår.

Är det ett slumpartat sammanträffande att Blondinbella den senaste tiden varit synlig i TV4 och omskriven i stora tjusiga artiklar i både Expressen och Dagens Nyheter? Nej, någon slump är det inte frågan om. Men vad beror det på?

Blondinbella har skrivit en bok som ges ut av Bonniers. Ju mer reklam för skribenten ju mer vinst för familjen Bonniers. Alltså ser man till att intervjua författaren och låta henne komma till tals i Bonnierägda media.

Orsaken till massmedias plötsliga intresse för Blondinbella beror inte på att hon gjort något som är värt att skriva om. Det har hon aldrig gjort. Intresset beror enbart på att Bonniers vill se till att hennes bok generar inkomster. Det hela handlar om dold reklam.

Vi kan konstatera att Blondinbellas bok så här långt inte är recenserad i någon Bonniertidning, vad jag sett.
Förmodligen beror det på att recensenterna som skriver i Bonniers tidningar ändå har någon form av självbevarelsedrift och inte nedlåter sig till vad som helst.

De vet ju att om de skulle skriva så förväntar sig familjen Bonniers, alltså dem som recensenterna är beroende av, att boken får kritik som gör att den går att sälja, vilket nog få litteraturkritiker kan tänka sig ställa upp på.

Jag har sett en recension av Löwengrips senaste bok. I Aftonbladet sågades den jäms med fotknölarna av Martin Aagård, men så skriver han heller inte för någon Bonniertidning.
Hade han gjort det skulle hans åsikt säkert inte blivit publicerad.

Det är sorgligt att se hur Expressens Cecilia Hagen säljer sig till något så förnedrande genom att så oförblommat göra reklam kamouflerat som journalistik är faktiskt pinsamt både för Expressen och henne själv.

Hon borde skämmas!


Sökresultat i Expressen på ordet Blondinbella.

./.

Läs AB sågning av Blondinbellas bok.

DN, Exp, 1, 2, SvD, 1, GP, BT, AB

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Svar på “Blondinhistorier”
 1. Inez skriver:

  Du som har läst boken kan väl berätta om dess plus och minus?
  För du har väl läst den eftersom du har en åsikt om den?

 2. Brunetten skriver:

  Den som läst nått av Bella inser att boken liksom den förra bara är skit som allt som Bella skriver på sin blogg.

 3. T Lindholm skriver:

  Vad är hon, jag menar finns det något namn på vad hon är och gör…???

 4. Lasse skriver:

  Lindholm:

  Nej, inte vad jag vet.

 5. Sara L skriver:

  Det verkar som du, Lasse, har problem med unga kvinnor som råkar ha ljust hår och/eller har mage att vara egenföretagare, författare, kläddesigner m.m. Känner du överhuvudtaget till vad hon arbetar med, att hon ex. har flera företag förutom sin blogg och läst hennes böcker med egna ögon, eftersom du har sådant ”professionellt” omdöme.

  Och nej- jag är inte någon 17-årig tjej med naiv idoldyrkan. Har varit inne på Löwengrips blogg en enda gång i mitt liv men skulle ändå inte fälla kommentarer likt dina.

 6. Martin skriver:

  Sara, du gör ett misstag om du tror man faktiskt behöver läsa texten för att avfärda den. I många fall räcker det med att känna till en författarens värderingar och den filosofi som genomsyras hela hennes livsgärning för att man skall kunna avfärdade som efterblivet nonsens.

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string XY9unp to the field below: