I min ungdom reste jag runt i världen och kom till många länder. Det innebar att man fick hantera olika valutor eftersom varje land hade sin egen valuta. Som jag kommer ihåg det var det inte ett enda dugg jobbigt, tvärtom var det kul med alla olika valutor och deras mynt och sedlar.

Vi vet att moderaterna har fäbless för att skriva om historien så den passar den propaganda partiet just för tillfället i demokratisk anda vill lura väljarna med.

Därför är det inte förvånande att en enkät visar att inte mindre än 36 procent av moderaternas riksdagsledamöter skulle rösta som Vänsterpartiet gjorde vid EMU-omröstningen 2003 om samma omröstning gjordes om idag.

Nu är det tyvärr försent. Vi kommer att gå med i EMU. Sverige har nämligen godkänt Maastrichtavtalet i vilket vi förbinder oss att bli medlemmar i EMU vare sig folket vill det eller inte. De är bara en tidsfråga innan vi tvingas gå med i EMU och införa euron som valuta.

Det gamla barnvagnsfyllot Per Bill från moderaterna säger nu vara emot euron, vilket han inte var vid folkomröstningen. Nu säger han att det finns ny information som visar på bristerna med den gemensamma valutan. Det är fel, den informationen fanns redan vid omröstningen 2003. Det visste varenda vänsterpartist.

Nu återstår att vänta på att moderaternas stora tänkare Per Schlingmann och Sofia Arkelsten skriver om moderaternas

historia och framhåller att det var tack vare Moderaterna som Sverige räddades från ödet att gå med i EMU.

Litet lustigt är det dock att betrakta moderaten Per Bills försök att ha ändan både bak och fram. För trots att han nu tack vare mer information om euron som han därför tycker är dålig så är han ändå i ”princip” för att den gemensamma valutan är en god idé.

Så ska en slipsten dras!!! Vad han än tycker så är det rätt! Per Bill är alltså mannen som kan vända sig hur han vill. Han har ändan både bak och fram oavsett hur han vänder sig. Det är inte konstigt att han kunde ta sig fram med barnvagnen efter det pinsamma vindrickandet som renderade honom en plats i fyllecellen hos polisen.

Inte heller är Kristdemokraterna bättre. Hos det partiet säger numera 68 procent av deras riksdagsledamöter samma sak som Vänsterpartiet, nämligen nej till euron. Trots att även de är för euron ”i princip”.

Tuva Skånberg (KD) menar att det är för väl att man kan ändra sig i någon fråga när man blir överbevisad, och det får man väl hålla med om – i princip.

För sanningen är att hade vi lytt ja-sägarpartierna i folkomröstningen om EMU 2003 hade vi inte kunnat göra som både moderaten Per Bill och kristdemokraten Tuva Skånberg vill, nämligen ändrat oss.

Då hade det varit försent!
Vilket det kanske är ändå.

./.

Exp, 1, AB, 1, 2, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, SvD, 1, 2, 3, 4, SVT, 1, 2, 3, 4, 5

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Svar på “Borgerliga vindflöjlar”
 1. en annan lasse skriver:

  Inte bara Maastrichtavtalet utan 2008 röstade alla utom V och några till igenom Lissabonfördraget i Riksdagen utan att begära undantag för Euron, som Förenade Kungadömet och Danmark har. I detta fördrag är Juron obligatorisk för alla EU medlemmar och förpliktar sig att göra allt för att uppfylla kraven. Då innan ministerposterna hägrade var väl iofs även Mp emot, men de har ju blivit allt mer EU vänliga för att inte de malliga morgontidningarnas ledarsidor ska kalla dem för oseriösa.

  Ungefär samma riksdagsmajoritet har sen dessutom gjort Lissabonfördraget till grundlag här i landet.

  År 2008 körde Riksdagen med ångvält över den svenska folkomröstningen om Euron. Trots dessa orubbliga fakta låtsas hela de lilla inavlade svenska etablissemanget och deras mediemegafoner (inkl Public Service) som om dessa fakta inte existerade. Man kan fråga sig om vi verkligen har real demokrati här i landet.

 2. Sådana här stora frågor som avgörs utan en demokratisk folkomröstning påvisar att vårt land är en diktatur.
  ”Du får gärna tycka vad du vill bara du tycker som vi!”

  Så Sverige är numera en diktatur. När befolkningen känner minsta rädsla för att skriva och tala om sina åsikter så talar vi här om diktatur. Myndigheterna Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen har blivit villiga verktyg i att bevara diktaturen, ex.

  (Och att som en del kallar den demokratur eller demokratisk diktatur är bara pajaseri.)

 3. M. J. skriver:

  Denna monstruösa konstruktion vid namn EMU borde aldrig ha fått se dagens ljus. Men med hänsyn till krisens härjningar, Greklands myglande och det uppenbara övergrepp på suveräna staters inre angelägenheter som EMU innebär kanske det vore möjligt att kräva ett undantag med hänvisning till ”force majeure”!

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string YBqfCc to the field below: