Bränd av solen!

Innan man lägger sin röst i EU-parlamentsvalet kan det vara värt besväret att tänka över vad EU-medlemsskapet har kommit att innebära i praktiken.

Vi blev lovade att bara Sverige gick med i EU skulle vi med Carl Bildt (M) och Ingvar Carlsson (S) i spetsen införa välfärd i hela Europa.

Det blev inte riktigt som de bägge politikerna förutsåg, men vem förvånas över det? Ingen som använder huvudet till annat än att parkera hatten på!

Det är många som tack vare EU fått det sämre. En del av dessa har funnit vägen till vårt land där de hoppas på att få jobb,

trots att vi från borgerligt håll ständigt har fått lära oss att de som inte har jobb hellre vill leva på bidrag.

Vi kommer ihåg hur Göran Persson (S) hånades för sitt tal om ”social turism” när EU skulle släppa in flera östländer i den europeiska värmen. Det var ingen måtta på hånskratten från höger.

Nu har vi den ”sociala turismen” mitt ibland oss. Många av dem som sjungit EU:s lov kniper ihop ögonen och vägrar se sanningen i vitögat.

Innan du lägger din röst i EU-valet se till att skydda dig med solskyddskräm. Att bli bränd av EU-solen kan vara farligt.

./.

DN, 1, 2

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Svar på “Brända av solen – dagens bild”
 1. Martin skriver:

  Som Blå Tåget sjöng på den tiden det fanns jobb, nu är det som då fast värre:

  Vägen ut i vida världen ligger öppen för envar
  Som har lust att pröva på den det finns inga gränser kvar
  Som gesäller förr i tiden vandrade ort till ort
  Alltid lika stimulerad av att byta stämpelkort

 2. Ulrik Petersson skriver:

  Swexit – ja tack!

  Svenska politiker har skrivit in EU-medlemskapet i grundlagen, vilket innebär att det krävs två mandatperioders majoriteter för att ändra beslutet, innan man ens kan påbörja sitt utträde.

  Sverige ska gå ut ur och lämna EU för det kostar Sverige 40 miljarder kronor varje år. Det är bättre att satsa dessa pengar på fattiga länder och skola, vård och omsorg i Sverige.

  Politikerna i Sverige måste våga utlysa nyval om EU för de vet att svenska folket kommer rösta nej till EU om det skulle vara val idag. När Sverige röstade ja till EU var det något helt annat än var det är idag!

  Wallström varnar för Brexit. Faller EU samman kan det innebära en katastrof för politikerlönerna i hela unionen. Jimmie Åkesson säger: EU har blivit ett monster.

  Det vi ska arbetar för är att det svenska folket ska själva bestämma över vilka lagar och regler som ska gälla i Sverige. Vi måste stoppa maktöverföringen till Bryssel och bryta trenden där unionen gått från ett mellanstatligt samarbete mot allt mer överstatlighet och federalism. Vi vill att svenska folket ska få ta ställning till det EU som vuxit fram i en ny folkomröstning.

  Min förhoppning är att fler länder, även Sverige, på sikt kommer att följa Storbritanniens väg och kräva att makt flyttas tillbaka till de enskilda länderna. Och om detta inte sker bör länder överväga att lämna unionen innan EU har blivit den fullskaliga federation som vissa vill. Handel och samarbete är en självklarhet, men utan politisk överstatlighet.

  EU vill ta makten på så många områden som möjligt från de enskilda länderna. På så sätt förlorar människor möjligheten att kunna påverka sina liv, sin egen vardag och sitt eget lands framtid! Swexit, ja tack!

  Ulrik Petersson

  SKILLINGARYD

 3.  
Lämna ett svar

Please copy the string uZpbIg to the field below: