Det kan inte vara lätt att vara medlem i ett borgerligt ungdomsförbund. Nu visar det sig att samtliga partiers ungdomsförbund går emot sina moderpartier i frågan om EU:s datalagringsdirektiv.

Det är inte förvånande att ungdomsförbunden går emot ett övervakningssamhälle. Ungdomar vill för det mesta ha frihet rent generellt sett. De anser helt enkelt att man ska betraktas som oskyldig till dess det finns misstankar om motsatsen.

Det måste kännas pyrt för de borgerliga ungdomsförbunden att nu plötsligt upptäcka vad EU innebär i praktiken. Inser deras medlemmar att datalagringsdirektivet bara är ett första steg mot en alltmer finmaskig övervakning av folken inom EU?

Inser numera också de borgerliga ungdomsförbunden att det var Vänsterpartiet som hade rätt när de sa nej till EU? Inser de att det bara är Vänsterpartiet som håller med sitt ungdomsförbund och tänker rösta mot att datalagringsdirektivet införs som svensk lag?

Det är lätt att säga ”vad var det vi sa” men i det här fallet är det högst befogat. Vad det betyder borde de borgerliga ungdomsförbunden tänka över i framtiden. Det finns minst ett parti som har förmågan och fantasi att förstå vad beslut kan komma att innebära för framtiden. Gissa vilket!

Att nu Centerpartiets ungdomsförbund fått stora skälvan över att moderpartiet tillsammans med de andra borgarna i Riksdagen tänker rösta ja till EU:s galenskaper hjälper inte.

Trots att CUF:s ordförande Hanna Wagenius påmint sitt moderparti att de deras partistämma beslutade att säga nej kommer det inte att hjälpa.

Jag är övertygad att Centerpartiet i sann odemokratisk ordning kommer att rösta ja till EU:s datalagringsdirektiv trots partiets beslut att rösta nej.

Demokrati är numera inte mycket värd. Det kan åtminstone bli en läxa för CUF att lära sig för framtiden.

Att strunta i vad partiets högsta beslutande organ bestämmer skulle aldrig i världen accepteras av Vänsterpartiet. Det är åtminstone något Centerpartiets ungdomsförbund CUF och de andra borgerliga ungdomsförbunden kan lära sig av Centerns svek mot sina medlemmar.

Biskop Brask i Linköping, han med ”brasklappen” ni vet, räddade sitt huvud genom sin lapp med texten ”Härtill är jag nödd och tvungen” under sitt sigill. Att nu Centerpartiets riksdagsman Johan Linander säger att han likt biskop Brask tvingas rösta mot sin vilja är däremot bara ynkedom. På hans brasklapp står det säkert ”Härtill är jag INTE nödd och tvungen”!

Ska han också gråta krokodiltårar i Riksdagens talarstol som den andra ökände centerpartistiske riksdagsmannen Fredrick Federley (C) gjorde när han påstod sig ha tvingats rösta mot sin övertygelse i FRA-frågan. Men vilka tvingade honom? Väljarna?

I Centerpartiet bestämmer ynkryggarna.

./.

AB, DN, 1, 2, 3, 4, 5, SvD, 1, 2, SVT, 1, 2, GP

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Svar på “Centerns brasklapp ”Härtill är jag INTE nödd och tvungen””
 1. Kerstin skriver:

  Klart att han är nödd och tvungen om han inte vill hamna i utanförskapet.
  Sen, Centerpartiet har ju numer en längre historia av svek, minnens i ”ingen statsrådspost är mig så angelägen att jag startar ett kärnkraftverk” (eller något ditåt/fritt citerat ur minnet), så gjorde han det.

 2. Martin skriver:

  När inte ens medlemmarna i de borgliga partierna kan påverka politikerna, vad har övriga medlemmar för chans?

  Polisen skall vara ute i samhället, inte sitta på kamare och titta på skärmar som nåra onanister. Alla åtgärder som skall göra brottsutredning lättare missar poängen, de gynnar polisiärt misslyckande vilket är när brottet är ett faktum. Det är fel ände att arbeta i.

  Fast det är klart, i mitt getto så är polisen turister, de handlar fika hos bagaren och går ut i sin bil och sätter sig och fikar. Hade de interagerat med befolkningen de är satta att övervaka hade de kanske vetat att bageriet säljer smuggelcigaretter. Det finns inget substitut för mänsklig kontakt i polisarbete!

 3. Martin skriver:

  ”Övriga medlemmar” = ”övriga medborgare”

 4. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Jag funderar på om inte bönder och andra gröngölingar upptäckt vad Centern står för med tanke på att de tycks få färre och färre väljare.

 5. Lasse skriver:

  Martin:

  Djädrigt bra fråga!
  Jag kommer ihåg tiden när man faktiskt såg patrullerande poliser på gatorna.

  Det där med bageriet kanske borde vara ett tips?

 6. Martin skriver:

  Lasse,
  nej. Polisarbete skall skötas av polisen. Pågående inbrott, åverkan och våld lägger jag mig i, handgripligen, allt annat överlåter jag med varm hand åt polismyndigheten, vad KD än försöker tvinga mig till. Jag behöver bageriet mer än jag behöver alkisar och pundare med ciggabstinens i området. Jag bekymrar mig inte heller om haschhandeln i området, det i mitt tycke allvarligaste problemet i området är beskyddarverksamheten, som pågår såpass öppet att den borde vara uppenbar för var och en. Hur kommer mer övervakning åt det problemet, som utarmar vårt bostadsområde på välmående verksamheter och som tvingar alla handlare att handla svart, för beskyddare betalas svart.

  Men problem som drabbar fattiga är inte prioriterat, datalagringsdirektivet kommer inte hjälpa en enda arbetare, det skall man ha klart för sig. Dyrt att skydda överheten är det också.

 7. […] är ni med andra ord inte alls nödda, snarare skitnödiga. Inte heller är ni tvungna om ni för en gångs skull vågar stå upp utan […]

 8. Oscar skriver:

  Partistämman har faktiskt inte alls beslutat ”att säga nej”. Den har beslutat att ”verka för att återupprätta förtroendet i integritetsfrågor, t ex genom att säga nej till datalagringsdirektivet”.

  Även om skillnaden är ganska marginell, är stämmans beslutstext, faktiskt inte ultimativ. Sen om man vill kalla det för ett svek så får man väl göra det – men det borde inte vara någon överraskning att regeringspartier inte röstar med oppositionen. Dessutom betyder C:s röst faktiskt ingenting i frågan eftersom det finns en majoritet utan C för implementering. Vad skulle C tjäna på att ev. spräcka en regering för en fråga som redan är avgjord? Det är ju detta som ligger i vågskålen.

 9.  
Lämna ett svar

Please copy the string 8acn0e to the field below: