Jordbruks- och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) tvingas kämpa mot övermäktiga fiender som inte vill stötta landsbygden, många av dessa fiender är, hur otroligt det än kan låta, centerpartister.

I min småländska by fanns tidigare en lanthandel, det var en Konsumbutik som sköttes av två av tjejerna i den lilla byn. Vi handlade där så mycket vi kunde.

Nu skriver landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) i en debattartikel att ”De mindre butikerna i våra gles- och landsbygder har många utmaningar att brottas med.”

Ja, det måste man hålla med om, inte minst mot Centerpartiet.

Vår lanthandel i byn är sedan ett antal år nedlagd, det gick helt enkelt inte längre eftersom alltför många av politiska skäl vägrade att handla i butiken. Vilka var då dessa?
Ja flera av våra grannar, aktiva centerpartister, vägrade att handla i butiken eftersom det var en Konsumbutik.

Hellre än att åka 2 km (4 km fram och åter) till byn och handla körde de 13 km (26 km fram och åter) in till den litet större orten där det fanns en ICA-butik som de ansåg sig kunna handla i utifrån sina centerpartistiska åsikter.

Eftersom den kommersiella servicen, som lanthandlare och bensinmackar, givetvis inte kan leva när alltför många vägrar utnyttja landsbygdens service, kanske av politiska skäl, så måste nu skattebetalarna subventionera den service som ändå finns och kanske måste finnas kvar.

I bästa fall innebär det att servicen som den affär som också var utlämningsställe för varor från Systembolaget i den lite större byn i området och som nu läggs ned flyttas till någon annan av de tre, ica, coop och järnaffären, då räcker det att jag kör 26 km


Typisk putter som kan vara ett alternativ till dålig service på landsbygden och som dessutom kan ge tröst när man drabbas av samma dåliga service.

fram och åter för att kunna handla en pava vin i stället för att tvingas köra 57 km fram och åter till den litet större byn där det finns ett litet om än Systembolag.

Alternativet är att besöka dem som har sin putter igång.

./.

Lämna ett svar

Please copy the string j9dgHl to the field below: