Det är drag i det socialdemokratiska partiet just nu. Ett drag det borde ha varit under valrörelsen i stället för nu när det är försent.

De tidigare topparna inom partiet som nu lanseras som blivande partiledare torde redan vara förbrukade för all framtid.

Förslaget att Göran Persson skulle återkomma som partiledare är helt orealistiskt. Han vill med säkerhet hellre vara på sin herrgård och tänka på vilken klassresa han kunnat göra tack vare det socialdemokratiska arbetarpartiet.

En annan tidigare minister som det spekuleras om som framtida partiledare är Ulrica Messing som trots sitt namn sitter i guldläge med sin miljardär på en annan herrgård i Kosta.

Det är alltså populärt med herrgårdar bland de tidigare toppsossarna. Vad väljarna tycker om det vet vi. Och hur denna fäbless för herrgårdsliv bland tidigare ministrar i sossarna kan utnyttjas i den borgerliga pressen har vi sett exempel på i aldrig sinande mängder.

För mig är det ett mysterium att Margot Wallström ens kommer på tal som tänkbar kandidat som partiledare med tanke på hennes förtjusning i EU. Det är tack vare EU som sossarna inte kan föra en socialdemokratisk politik.

Det jag frågar mig är varför sossarna ledde Sverige in i EU? Jag kan inte finna något annat svar på den frågan än att deras idéer om hur man skulle utveckla landet ytterligare tog slut och då fanns det bara en bra lösning, nämligen att överlämna bestämmandet över Sverige till Bryssel.

Alla som vill ha en förklaring till sossarnas kräftgång borde läsa Motvallsbloggen och Kerstin Berminges bloggpost från idag (länk nedan) om hur sossarna utvecklats från ett parti med rättvis fördelning av samhällets resurser till ett parti som i hög grad anammat samma samhällssyn som borgerligheten.

Den socialdemokratiska krisen, om det nu är en kris inom sossarna, något vi egentligen nog inte vet så mycket om, kommer att leda till att vi har två politiska block med skillnader endast i obetydliga detaljer.

Dock ska vi komma ihåg att praktiskt taget var tredje väljare röstade på sossarna i valet. Socialdemokraterna är fortfarande Sveriges överlägset största parti. Även om högern närmar sig bakifrån.

Rådet till sossarna måste bli att ta till vänster i nästa vägkorsning.
Eller vill Mona också ha en herrgård?
./.

——————————–

Det är nödvändigt att läsa Kerstin Berminges artikel på Motvallsbloggen.

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Exp, 1, 2, 3, 4, 5, 6, Dag, SVT, 1, 2, 3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Dags att köpa fler herrgårdar?”
  1. en annan L skriver:

    Överlägset största är väl ändå en viss överdrift, när M fick endast 0,6 procentenheter färre.

    Var tredje väljare är 33,33% en bit ifrån 30,6 och ännu längre från en fjärdedel av alla de potentiella väljare som finns här i landet.

    *Af messerschmitt*

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string CPjFgA to the field below: