Tack vare Putins cyberattacker vann Donald Trump det amerikanska presidentvalet, påstår de välavlönade förståsigpåarna i våra svenska tidningar.

Trots Putins cyberattacker fick Hillary Clinton över en (vissa uppgifter säger två) miljon fler röster än Trump, konstigt nog. Man kan också fråga sig om också Georg W Bush vann presidentvalet över Al Gore på samma sätt genom ryska cyberattacker eftersom den senare faktiskt fick fler röster än Bush.

Eller, hemska tanke, kan det vara fel på den amerikanska demokratins system med elektorer vilket ju faktiskt innebär att den presidentkandidat som får färre röster än motståndaren kan vinna valet?

Vad hade hänt om Gore vunnit i stället för Bush? Visserligen kan vi nog utgå från att flygplanen kraschat in i WTC ändå, men säkra på den saken kan vi inte vara.

Hade Al Gore startat kriget mot terrorismen på samma sätt som Bush eller hade han agerat klokare och inte anfallit länder som var helt oskyldiga till nineeleven?

Borde inte demokratin vara så enkel som man fick lära sig i skolan, nämligen att majoriteten bestämmer? Så är ju faktiskt inte fallet i Amerika. Kan man rent av anse att USA:s valsystem är en fara för resten av världen? Otroligt är det inte!


Här kan de skumma ryssarna vara och manipulera svenska val om vi inte ser upp.

Sedan är det ju en annan sak om det blir bättre? Jag är nog ändå ganska säker på att Gore inte skulle orsakat lika många krig och odlat fram lika många terrorister som blev resultatet av Georg W Bush tid som president.

Möjligtvis hade också klimatförändringarna kunnat börja minska, eller åtminstone hade en debatt i USA om miljön värd namnet kunnat komma igång. Nu får vi aldrig reda på det men det visar om inte annat att USA borde ta till sig grekernas definition på demokrati, nämligen att majoriteten bestämmer.

Kan det vara så enkelt som att talet om Putins cyberattacker är att förbereda folken i världen på att internet borde övervakas, censureras eller rent av begränsas?

Det skulle inte förvåna mig.

./.

3 Svar på “Dåliga förlorare?”
 1. Martin skriver:

  Recept för fred.

  1. Bryt krigspropaganda.
  2. Stoppa upprustning.
  3. Hindra truppförflyttningar.
  4. Blockera anfall.
  5. Vägra strida.

  Vi är i skede 1 och 2 nu.

 2. Martin skriver:

  Mycket svårare att hacka svenska val. Rösträkningen går till så att funktionärer från våra partier sitter i ett rum fullt med överblivna röstsedlar och räknar.

 3. Anders Åberg skriver:

  Att driva lite med det amerikanska valsystemet som redan innan var ett stort skämt är inget större brott i mina ögon.
  Hela affären känns mest som en del i krigspropagandan mot Ryssland. Den propagandan däremot är mycket allvarlig.

 4.  
Lämna ett svar

Please copy the string nXsw85 to the field below: