Spöket hade tagit sig ut bland demonstranterna. Varifrån han kom kunde man räkna ut genom att titta på hatten.

Fler än man kunnat förvänta sig samlades på torsdagen på Stockholms kallaste plats, nämligen blåshålet Mynttorget för att där demonstrera mot Sveriges deltagande i USA:s och NATO:s senaste krig, det i Libyen.

Det är inget okänt faktum att det är svårt att skapa fred med bomber. Inte ens om uppsåtet är väl så gott. De som får bomberna i huvudet brukar inte tacka för hjälpen om de mot förmodan skulle ha överlevt.


Valentina Westling klädde sig med sorgflor med tanke på i morgon ska den svenska freden och neutraliteten begravas.


Sköld Peter Matthis och riksdagsmannen från Vänsterpartiet som tänker lägga ned sin röst om JAS till Libyen Bengt Berg i samspråk.


Just det!

Fråga Carl Bildt om den saken.

Både bilden ovan och bilden till höger säger nog en hel del om varför västvärlden plötsligt börjat anse att Kadhafi ska bort när de omfamnat honom i över 40 år och sålt vapen till honom så sent som i höstas.

Dagens hyckleri blir svårt att slå.


Agneta Norberg (V) hörde till dem som arrangerat demonstrationen för fred.


Nej, bomber brukar inte rädda civila. I själva verket brukar bomber normalt döda just civila mer än soldater. Det säger erfarenheten från många krig.


Varifrån kom spöket? Kanske ger texten på fönstret i bakgrunden en ledtråd.


NATO-bomber skyddar inte! JAS på villovägar gör det inte heller.

./.

AB, 1, 2, 3, 4, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, SvD, 1, Björnbrum, SVT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Svar på “Demonstranter för fred”
 1. Valentina skriver:

  Fin blogg du har!

 2. Majk skriver:

  Vilken otrolig uppslutning. Det bästa måste ändå vara symbolen i O:et i NATO. För visst betyder det på sanskrit ”Tecknet för det självmanifesterade”. Med andra ord är det ett tecken på självförverkligande och symbolen för en upplyst person. Buddhisterna brukar se denna upplysta person som Buddha. Men i ert fall verkar det vara nato ;)

 3. Björn Nilsson skriver:

  Intressant att några V-partister i sista stund kommit på att de åtminstone inte vill rösta FÖR det här vansinnet. Men flertalet tänker kanske göra det. Såg kritik hos Kaj Raving som jag tycker är en stark V-röst ( http://kajraving.blogspot.com/2011/03/sverige-ska-inte-delta-i-fler-av-natos.html ) och det är frågan om vad partiet skall göra av den här kritiken. Eller snarare vad partiledningen skall göra med en medlemskader som jag antar är rätt kritisk. Kan det här bli en av ett flertal frågor som spränger V och S och kanske banar vägen för en återskapad och mer konsekvent vänster i Sverige?

 4. Kalle Kula skriver:

  patetiskt:

  Vi har inte varit alliansfria eller neutrala, det räcker med att titta på 50 års försvarsmeterielköp…

  Sovjet såg oss aldrig som neutrala och inte heller NATO, enbart den lättlurade delen av svenska folket trodde att det var så. Palme utövade påtryckningar på Island att inte stänga Keflaviksbasen under vietnamkriget, så mycket för det helgonet.

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string V0DM8f to the field below: