Att vara hemlighetsfull är ett bra sätt att luras. Man behöver inte luras för att lura folk, det räcker med att inte berätta hela sanningen. Det har moderaterna och alliansregeringen utvecklat till skön konst.

Nu nås vi av budskapet att trots att Europarådets enhet mot korruption kritiserar Sverige för att tillåta hemliga donationer till politiska partier. Europarådet har givetvis rätt. Donationer till politiska partier borde inte få ske i hemlighet eftersom väljarna då inte kan dra rätt slutsatser inför hur de ska välja parti i de så kallade demokratiska valen vart fjärde år.

Trots att Sverige är ett av mycket få länder i Europa där det fortfarande är tillåtet för politiska partier att ta emot penninggåvor utan att redovisa för allmänheten av vilka de får pengar anser inte den moderate justitieministern Beatrice Ask att det behövs någon förändring, säger hon till SvT-Text.

Jag förstår henne. Skulle folk få reda på vilka det är som stöttar moderaterna med pengar kanske ett och annat fjäll från deras ögon skulle falla och klarsyn hos den breda massan torde vara det farligaste som finns för moderaternas maktutövning.

Samma hemlighetsmakeri är naturligtvis också nödvändigt i den pågående utredningen om röstfusk genom, ska vi säga mutor, som moderaterna hade oturen att få avslöjat. Nu gäller det att rädda vad som räddas kan av trovärdighet.

Nu gäller det för moderaterna att ljuga på ett sätt som får de moderata väljarna att svälja betet med hull och hår. Jag är övertygad om att det kommer att lyckas. Kan man lura folket med att man är det nya arbetarpartiet är det ingen tvekan om att ljugande och att slå blå dunster i ansiktet på folk är moderaternas paradgren.


Den pälsen kostar åtskilliga månadslöner för det nya arbetarpartiets nya väljare, som även fortsättningsvis ska bli blåsta utan att begripa att de blir det.

Kanske finns det, även om det är osannolikt, en eller annan hederlig modrat som vill få fram sanningen om röstköpen. Skulle det, mot all förmodan, finnas kommer hoten mot de borgerliga som ville rösta mot FRA-lagen att framstå som en ljum sommarbris jämfört med den storm som kommer att drabba de som ärligt vill redovisa sanningen om mutorna i samband med de moderata provvalen.

Öppenhet är farligt för moderata myglare!

AB, 1, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, SvD, 1, Exp, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 Svar på “Den farliga öppenheten”
 1. Knickedick skriver:

  Ack ja.

  Om man har ögon/öron med sig så ser man hur moderatregeringen kör sk. ”Damage Control” i varje läge.

  Tex Försäkringsfrågan,A-kassor,”utanförskap” osv osv där dom klantat till det så snor dom agendan genom att säga ”vi håller på med att rätta till dom små felaktigheterna som smygit sig in i en sund reform” vi behöver en mandatperiod till…

  Oppositionen ser ut som fågelholkar….undra på att det går åt helvete!

  Moderaterna har utomordentligt vakna strateger i bakgrunden, inte ens Maud kan sabba allt.

  ja ja

 2. Mållgan skriver:

  Uppenbart finns det en hel del Moderater som varit mycket förvånade över resultaten i provvalen, och som nu är optimistiska. Men eftersom partiledningen redan sedan länge insett hur enormt stor denna affär är, det är ju hundratals röster som köpts även till de allmänna valen 2006, så beslutade de omedelbart att lägga locket på.

 3. Lasse skriver:

  Knickedick:

  Vi får inte glömma bort att moderaterna och alliansen har hela den svenska pressen med sig.

 4. Lasse skriver:

  Mållgan:

  Förmodligen har du helt rätt om partiledningen. De ligger förmodligen och tuggar mattfransar i ren desperation nu när de blivit avslöjade som de mutkolvar de är.

 5. Kurt skriver:

  Vi ser ju hela tiden Moderaterna lögner, 21 December sa arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin att”de allra flesta av de långtidssjukskrivna kommer att få mer pengar när de går över från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen”

  http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=3615&artikel=3323609

  Nu ser vi verkligheten:

  ”Av de 11 500 personer som hittills har flyttats över till arbetsförmedlingen var det 73 procent, eller över 8 300 personer som fick lägre ersättning i januari, än de fick som sjukskrivna.”

  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=3451158

 6. Lasse skriver:

  Kurt:

  Jo, sanningar ligger inte högt i kurs hos den borgerliga alliansen. Men så går det när man köper sin examen via internet. Lurade ministrar har åtminstone lärt sig något, nämligen att luras i sin tur.

 7. Knickedick skriver:

  Lasse:
  //Vi får inte glömma bort att moderaterna och alliansen har hela den svenska pressen med sig.//

  Ja,det trodde jag var självklart.

  Vet du att det fortfarande finns folk som tror att Aftonbluddret är socialdemokratisk?
  (Ja,dom får skriva lite mesigt på ledarsidan,men i övrigt är det pang på).

  Några fadäser hit och dit stör inte Moderaterna,snart överskuggas det av något annat.

  Min fråga är,var finns oppositionens stora plan?

 8. Lasse skriver:

  Knickedick:

  Det är inte självklart!
  Har du aldrig sett påståendena om den ”vänstervridna” pressen och journalisterna? Snarare är det så att övervägande delen av folket tror att pressen är ett språkrör för Vänsterpartiet och, möjligtvis, sossarna.

 9. Dennis Nilsson skriver:

  Tja, sossarna och den övriga vänstern är inte så värst mycket bättre. (m) och de andra borgerliga partierna förvaltar arvet mycket väl. :-/

  De tråkiga med sådan här hantering är att den gemene medborgarens förtroende för demokratin, som statskick minskar.
  Våra ”demokratiska” partier gräver själva demokratins grav.

  Därför behöver Riksdagen reformeras så att allmänhetens förtroende återupprättas. Ex-vis med att begränsa mandatperioderna för riksdagsledamöterna o.s.v.

 10. Lasse skriver:

  Dennis:

  Var har du fått uppfattningen om att ”sossarna och den övriga vänstern” inte skulle vara mycket bättre? Sanningen är väl att de i själva verket är just det, alltså mycket bättre.

 11. Knickedick skriver:

  Lasse:

  Det är klart att om någon tidning drar upp lite skum lera från någon bottenlös moderat källa så stämplas det omedelbart som ”halvkommunistisk” skit eller ”Nordkoreansk” vänstervariant av ”Cubakramare”.

  Vore det inte så alvarligt så kunde man skratta gott…och det gör jag!
  (Den statliga TV:n är givetvis halvkommunistisk!) Se bara på det vänstervridna slagerfestivalen.

  FRA FRA trallallaa…

 12. Lasse skriver:

  Knickedick:

  Haha, jag håller med.

 13.  
Lämna ett svar

Please copy the string S7Tjwb to the field below: