Det har genomförts ett rätt spekulativt rån mot en värdedepå med hjälp av en helikopter i Västberga söder om Stockholm. Vems är felet att värdedepån rånades?

När det varit socialdemokratisk regering har det från borgerligt håll alltid påståtts att brottsligheten berott på sossarnas mjäkiga kriminalpolitik. Borgarna har alltid påstått att sossarna och vänstern har daltat med brottslingarna och därför har vi brott.

Likaså har borgarna skyllt oförmågan att förhindra brott på att ”vänstern” inte sett till att det finns tillräckligt många poliser.

Vi kommer ihåg hur det låtit när det skett spektakulära rymningar från fängelser. Det har alltid berott på sossarnas oförmåga att låsa fängelseportarna ordentligt.

Kort sagt, kriminalitet och fångars rymningar från fängelser har alltid berott på regeringen när denna varit socialdemokratisk.

Nu däremot, nu är regeringen borgerlig och då kan jag slå vad om att det spektakulära rånet i Västberga inte beror på den borgerliga regeringen.


Kan landa på en tennisplan, kanske nästa rånhjälpmedel?

Möjligtvis kan borgerligheten, och det innebär också den övervägande delen av svenska pressen, komma att skylla dagens rån på sossarna ändå eftersom rånarna givetvis borde satts bakom lås och bom redan före senaste valet.

Men går det inte att skylla på sossarna eller vänstern så finns det alltid andra som man kan skylla på. Det skulle inte förvåna mig om vi nu får höra att rånet beror på den tidigare förda invandrarpolitiken.

Det enda vi kan vara säkra på är att den här gången är det inte regeringens fel att rånet utfördes.

AB, 1, DN, 1, 2, 3, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, Jinge, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Svar på “Den här gången är regeringen oskyldig!”
 1. Johan skriver:

  HAHAHA!!!

  Denna läsning var det dummaste jag nånsin hört!!

  Precis som inte sossarna inte skyller det mesta på borgarna?? Eller är du totalt snöblind kanske….

 2. Gunno skriver:

  Regeringen bestämmer väl hur rättssäkerheten ska se ut i Sverige. Polisen är tjänstemän och bestämmer inget sådant. Idag har Sverige haft dåligt rättssäkerhet och det är regeringens fel.

 3. David skriver:

  Var inte så säker på det.

  Kan det vara Anders Borgs fel att detta kunde inträffa?

  Jag har något vagt minne av att kamrer Borgs tokbesparingar av försvaret gjorde så att Stockholm förlorade sina helikoptrar och att polisen drabbades av försvarets besparingar.

 4. Rickard Berg skriver:

  Jag tror mig ana att du i inledningen menar ”spektakulärt” och inte ”spekulativt”…

 5. Leif Kjellberg skriver:

  Varken regeringens eller oppositionens fel.
  Att polisen saknar en vettig helikopterbas i Sthlm är däremot fel.
  Måste fråga Fotolasse: flygplanet på din bild, är det en Antonov? Världens största enmotoriga propellerplan?
  Fantastisk maskin.

 6. Lasse skriver:

  Leif Kjellberg:

  Flygplanet är en Antonov AN2, mycket riktigt världens strösta enmotoriga dubbeldäckare. Kan flyga mycket långsamt och kan landa på mycket kort sträcka. Användes ursprungligen som besprutningsplan.

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string h8aaK1 to the field below: