Att de aldrig lär sig. Varenda politiker på till vänster om mitten borde för länge sedan insett att de inte har en chans om de inte till hundra procent följer regler och lagar till punkt och pricka.

Om borgare gör misstag eller rent av fuskar så kan det ibland resultera i att de tvingas avgå, exempel på detta är Fredrik Reinfeldts nyutnämnda ministrar efter valet 2006. De hade medvetet fuskat med tv-licens och fastighetsskatt därför att de inte accepterade demokratiskt fattade beslut.

Vissa av dem, företrädes män, behövde dock inte avgå. Deras ”brott” dras inte ständigt och jämt heller upp i pressen. Det gör däremot motsvarande ”brott” på vänstersidan. Vi har Expressens löpsedlar och artiklar inför valet 2010 i färskt minne. Där drog man upp Mona Sahlins ”brott” med den på fel kreditkort köpta chokladkakan dag efter dag i valrörelsen.

Vi kan därför tänka oss borgarpressens löpsedlar i valrörelsen om det är Håkan Juholt som då fortfarande är partiledare för socialdemokraterna. Det spelar ingen roll om det han gjort är ett brott mot lagen eller ett slarvigt misstag.

Folket kommer att pumpas fulla med att sossarnas partiledare myglar, stjäl, bedragit, rånat, plundrat, rövat, lurats, ljugit, svindlat, rufflat och gäckat svenska skattebetalare. Som ni ser finns det många fina löpsedels- och rubrikord att lägga på minnet för de borgerliga journalisterna som kommer att skriva om honom i nästa valrörelse.

Med Håkan Juholt som partiledare torde Socialdemokraterna inte ha en chans i nästa valrörelse. Inte på grund av deras politik, utan därför att pressen i stället för politik kommer att skriva om hans personliga tillkortakommande bland blanketter och deras kryssrutor.

Det är rätt lätt att få folk att bortse från politik. Det kan lätt åstadkommas med att skriva om politikers personliga misslyckanden i stället för politikens misslyckanden, inte minst om det handlar om borgerlig politiks misslyckanden.

Det spelar i sammanhanget ingen som helst roll om hans ”brott” begåtts av misstag eller av högst medveten planering. Vi kan i alla fall konstatera att han definitivt inte gjort någon hemlighet av att han bott ihop med sin sambo i den


Inte perfekt!

omtalade lägenheten. Vilket han inte borde gjort om ”brottet” vore planerat.

Svårigheten för sossarna är att hitta den perfekta människan. Det brukar heta att ingen människa är perfekt. Det kan ställa till med svårigheter för sossarna vid nästa val. Jag tvivlar på att Håkan Juholt kommer att leda sossarna den dagen. Vilken partistrateg som helst inser att hans ”brott” aldrig någonsin kommer att betraktas som sonat i den borgerliga pressen.

Inte minst om han är partiledare vid nästa valrörelse!

./.

AB, 1, 2, 3, 4, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, SvD, 1, 2, 3, Exp, 1, 2, 3, 4, 5, SVT, 1, 2, SR, 1, 2, GP, 1, 2, 3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

35 Svar på “Den perfekta människan sökes”
 1. Anders Nilsson skriver:

  Ingen är perfekt, men sunt förnuft kan man begära av en som aspirerar på att leda landet. I det ingår att inse att man inte bör få ersättning för hela boendekostnaden om man delar bostaden med någon. En total brist på respekt för skattepengar.
  Lite märkligt att vända argumentationen och skylla på media istället för fifflaren själv.

 2. Illwill2 skriver:

  Om någon annan än en politiker gjort det hade det varit ett brott. Antingen har han inte fattat och då är han dum i huvudet, det är självklart att man inte kan få full ersättning för en lägenhet som man delar med någon annan, eller så har han gjort det med vilja och då ska han bort. Min arbetsgivare betalar inte mina resor till och från jobbet, jag får snällt flytta till den stad jag jobbar i… Politiker har alldeles för bra betalt och dessutom bjuds de på allt annat. Juholt har gett SD en sju-helvetes julklapp…

 3. Gustaf Svensson skriver:

  ”Där drog man upp Mona Sahlins ”brott” med den på fel kreditkort köpta chokladkakan dag efter dag i valrörelsen.”

  Nej handlade inte om en chokladkaka utan mycket mer totalt 53 000 kr knappast en chokladkaka. Till detta tillkommer även återkommande obetalda parkeringsböter på bil med körförbud samt en resa med familjen till Mauretius för ”time-out” med livvaktsskydd och assistent på 5 stjärnigt hotell som staten finansierade. Hon blev statsminister kandidat, borgarna som av ideologisk övertygelse (försvarar dock ej beteendet) inte betalade tv licens fick avgå så som du nämnde. Du pratar om mediavridning är det inte en bra ”spin” att man fått en hel generation att tro att allt detta handlade om en Toblerone?

  ”De hade medvetet fuskat med tv-licens och fastighetsskatt därför att de inte accepterade demokratiskt fattade beslut.”
  Är även inte bidragssystemet ett demokratiskt fattat beslut?

  Till sist måste jag dock säga att jag hoppas Juholt sitter kvar då han med sina tidigare uttalanden verkar vara inkompetent( Hela Libyen röran plus skuggbudgeten) samt att han verkar skapa oenighet i arbetarrörelsen något som alltid uppskattas :)

 4. Lasse skriver:

  Gustav:

  Du är ett bra exempel på hur man kan manipulera människor med propaganda. Sanningen är att när Sahlins affärer utreddes blev slutresultatet att hon fick 15 000 kronor av riksdagen för utlägg hon gjort men inte krävt ersättning för. Det hela blev alltså en minusaffär för skattebetalarna.

 5. Lasse skriver:

  Illwill2:

  Ett brott är ett brott oavsett titel på brottslingen. Du är uppenbarligen en så kallad ”nyttig idiot” som borgarna älskar. Däremot kan du ha rätt i din sista mening…

 6. Lasse skriver:

  Anders:

  Media är den borgerliga politikens propaganda och indoktrineringsverktyg, det är du själv ett bra exempel på genom ditt sätt att resonera.

 7. Peter skriver:

  Juholt är rökt. Ingen vill ha en bidragsfuskande slarv-Pelle som statsminister. Bara att välja en ny icke-kriminell högersosse som kan matcha Reinfeldt i valet 2014.

 8. Leif Johansson skriver:

  Inte perfekt nä….Men det är väl ingen ursäkt va? Skall inte hans eventuella mygel fram i ljuset då? Tycker också nog att Aftonbladet har en mycket framträdande roll i kritiken mot Juholt, räknar du dem som borgarpress också?

 9. p0kker skriver:

  Hej Lasse!
  Jag förstår att du har ditt hjärta till vänster, vilket jag respekterar. Vad jag inte respekterar är sättet du bemöter de som kommenterar på din blog. Du säger att Gustaf är ‘manipulerad’, Illwill är en ‘nyttig idiot’ och Anders åsikter är en produkt av propaganda och indoktrinering. Det känns lite som att du väljer personangrepp framför argumentation vilket jag har ganska svårt för. Jag tror att det är viktigt att inse att båda sidor strävar efter den politik som är bäst för Sverige, men har kommit fram till olika vägar för att komma dit. Båda sidor har sina fördelar och brister, men att hävda att de som röstar till höger är indoktrinerade och manipulerade känns varken vidare insiktfullt eller respektfullt.

 10. Staffan skriver:

  Att dom aldrig lär sig var min första tanke också. Jösses. Det är en sån dundermiss så att det nästan är svårt att tänka sig att det stämmer. Nu väntar jag med att döma ett tag till tills alla korten ligger på bordet, men inte ser det bra ut för Juholt just nu. Illa för sossarna, bra för vänsterpartiet, kanske.

 11. Rille Räv skriver:

  Juholts sambo har ju tidigare visat prov på samma förslagenhet. Det är ju helt tydligt att det inte räcker för Håkan att han av SAP får en statsministerlön trots att han knappast är material för den posten. Tänk om socialdemokraterna skulle anamma franskt manér och rekrytera folk med utbildning och intelligens till topp-posterna? Så länge ”intellektuell” är ett skällsord och även högern tar fram politikerbroilers hellre än sakkunniga, ja då kan tabloidjournalisterna styra landet med sina drev.

 12. Alicia skriver:

  Hej Lasse,

  Av att döma vad som skrivs i pressen, endast en absolut oklanderlig person får leda ett parti utanför det borgerliga blocket. Eftersom en sådan människa inte existerar i verkliga livet, är det en lätt uppgift för massmedia att hitta något som bekräftar den utbredda uppfattningen att politiker inom vänstern är skurkar. Trots det hävdar många läsare att svensk massmedia domineras av vänstern.

 13. John skriver:

  Bra Lasse. Kontra med att kalla motståndaren idiot…det är verkligen hard core-argumentation. Försvara påståendet istället. Men kan man inte det så är det ju alltid lättare att hitta andra utvägar, eller hur.

  Dock tycker jag att du har tagit en bra bild på Juholt. För det är väl du som har rättigheterna till den, eftersom du inte gett någon byline till annan upphovsman.

 14. Lars skriver:

  Nu står det precis lika info i alla tidningar, inte bara i ”borgar”-media.
  Och det faktum att han körde samma ursäkt för hans kortinköp gör inte saker bättre.
  Jämför med vad som händer om en företagare ringer Skatteverket och säger ”hade ingen koll på momsreglerna”
  eller en privatperson som fuskar till sej en extra vecka från Försäkringskassan.

  Han är inte ett alternativ till att leda landet punkt slut.

 15. Din blogg i ankdammen skriver:

  Ingen är felfri men ingen normal människa flyttar till sin sambo och tror att svenska skattebetalare ska stå för hela hyran. Det är fusk. Det är bedrägeri. Det är socialdemokrati.

 16. Illwill2 skriver:

  På vilket sätt är jag en nyttig idiot? Om du blir ertappad med att ha fått ut 130.000 kr för mycket från FK, CSN, arbetslöshetsersättning eller något annat bidrag blir du polisanmäld och döms troligen till fängelse. Det gäller dock inte politiker och deras bostadsbidrag…
  Kan du förklara för mig hur mitt inlägg är fel, istället för att försöka nedvärdera mig…? Personangrepp är ju sådär som när det gäller argumentationsteknik.
  När det gäller Sahlin så var väl Tobleroneaffären en dolk i ryggen? Journalisten som var först med ”nyheten” var väl om något definitionen av en ”nyttig idiot” (om man vet vad termen betyder).
  För övrigt skulle jag rösta på S (fram tills detta, vi får se när Juholt är borta) om det inte vore för att samarbetar med MP.

 17. Anders Nilsson skriver:

  Exakt vad i mitt resonemang är ett exempel på den ”borgerliga politikens propaganda och indoktrineringsverktyg”? Att man ska ha respekt för skattepengar? Att en normal funtad och ärlig individ bör inse att man inte har rätt till full ersättning om man delar boendekostanden med någon?

 18. Gubben skriver:

  Men Lasse, hur tänker du här?

  Är det borgarpressens ”fel” om Juholt misslyckas föra sossarna till regeringsmakten? Eller att han måste avgå? Underskattar du inte vanligt folks förmåga att se och tänka själva bara för att din ”sanning” inte torgförs i media?

  Det verkar som om du själv är ett strålande exempel på den blinda fläck i ”rörelsen” som valde Juholt till partiets ledare. Den fläck som förblindade hela kongressen vid tillfället. Men du är i gott sällskap. Greider m fl blundar vidare.

 19. Ronnie skriver:

  Att ett brott är ett brott stämmer inte i detta fall då politiker är undantagna bidragsfiffel, vi vanliga hade åkt dit så det sjunger om det. Förmodligen visste Jugholt detta och chansade att sko sig själv, 160.000kr extra hann han plocka ut, planen var att stjäla närmare 300.000kr om ingen upptäckt det. Nu blev han upptäckt och då är det bara för en politiker att säga att det var ett misstag.

  Fakta: S-ledaren Håkan Juholt slipper troligen straff för att ha tagit emot 160 000 kronor för mycket i ersättning från riksdagen. Men om en student, sjukskriven eller arbetslös gjort motsvarande sak hade påföljden kunnat bli fängelse för bedrägeri. När riksdagsmännen skärpte lagen för bidragsbrott tog de inte med sig själva.

 20. mike skriver:

  Är Aftonbladet en borgligt tidning? Jag tror att dem flesta tidningar i landet, från höger till vänster, allvaret i denna händelse och dess konsekvenser. Klart att det kommer att tas upp, det är ingen snack om detta pga det är en allvarligt fråga som visar både partiledarens karaktär och omdöme, samt partiets. M

 21. Ezmeralda skriver:

  Dubbelmoral:
  Den 22 september publicerade Juholt och Wiedelich en skuggbudget med krafttag mot bidragsfusk…
  http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Krafttag-mot-skatte–och-bidragsfusk/

 22. Ezmeralda skriver:

  Sverige har under många år korats till världens mest demokratiska land. Nu har vi dock ramlat ner till 4:e plats. Det är knappast konstigt, när det tydligen inte är samma lagar för riksdagledmöters ”glömska” som det är för den stora allmänhetens glömska.

 23. Jumbo skriver:

  Ska Juholt bara betala tillbaka hälften av det hyresbidrag som hans sambo fått till hyran ?
  För min del anser jag att han ska betala igen allt. Han är ju inte ens sambo med hyresgästen/flickvännen – i alla fall inte om man ska tro hans uppgifter i mars.
  Han är särbo:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/valberedningen-borde-fatt-veta_6048311.svd

  – vilket innebär att riksdagen betalat hans särbos hyra till 100 %.

 24. Lasse skriver:

  Peter:

  Förmodligen har du rätt.

 25. Lasse skriver:

  Leif:

  Absolut.’
  Ja, inte är AB någon vänstertidning inte.
  Möjligtvis kan man säga att den då och då släpper fram vänsteråsikter på sin kultursida.

 26. Lasse skriver:

  pOkker:

  Tja, säg inte det. Folk som, högst förståeligt, blir vansinniga på att Juholt brukar knappast hetsa upp sig det minsta över att skattefusket inom företagen beräknas till 133 miljarder om året. Lågt räknat.
  Då är man nyttig idiot som gott på den borgerliga propagandan. Ja, egentligen är det värre än så, de inser inte att de dagligen är utsatta för indoktrinering, propaganda och hjärntvätt.

 27. Lasse skriver:

  John:

  Ja, det är min bild. Tack för omdömet.

 28. Lasse skriver:

  Till alla som ylar om bidrag och fusk:

  Riksdagsmännen får inte ”bidrag”, vilket många här tycks inbilla sig. De får ersättningar för utlägg, som exempelvis för dubbelt boende. Om detta tycker jag: http://fotolasse.se/index.php/samhalle/pudlarnas-dans.htm

 29. Lasse skriver:

  Alicia:

  Ja, visst är det konstigt att de svalt betet om att den svenska pressen och journalisterna är ”vänster”.
  Fast egentligen inte, de är ju nyttiga idioter.

 30. Lasse skriver:

  Lars:

  Vad tycker du då om Anders Borgs fusk med svartavlönad barnpassning. Billströms fusk med tv-licensen.

 31. Lasse skriver:

  Ezmeralda:

  Vad har du fått det ifrån?
  Det faktum att du har fel, vad kan det betyda rent personligt för dig?

 32. John skriver:

  För att det var din bild måste jag berömma dig igen. Den är mycket bra. Inte världens mest spännande actionbild, men den funkar alldeles utmärkt i detta sammanhang. Bra djup och bra skuret. :-)

 33. Kerstin skriver:

  Vad media talar om, däröver förargar sig folket!
  Alltså talar folket upprört om Juholts förmodade bedrägeri. Men media talar inte om att svenska staten just nu lägger ut miljarder, av våra skattepengar, på att massmörda människor i Libyen. Annars har vi ju verkligen anledning att förarga oss över att våra pengar används för sådana högst omoraliska och förskräckliga ändamål, och mycket mer pengar dessutom än Juholt fick ut, och har betalat tillbaka.

  Slutligen kan vi nog inte ens vara säkra på att det här drevet inte härstammar från S, som en del i någon inre maktkamp.

 34. Klas skriver:

  Det sjuka är att nu flyttas fokus helt från Reinfeldts egentliga brott mot de fattiga, sjuka och handikappade i detta land.
  Varje dag tar folk livet av sig då de inte får någon hjälp eftersom det anses mycket viktigare att de som redan har skall få ännu mera s.k bidrag, skattebidrag, rotavdrag, rutavdrag mm.
  Tvärr är tidningarna borgerliga så de nämner bara detta som pliktskyldigast i några få rader.
  Tänk om samma drev kunde göras mot Reinfeldt i en hel vecka.

 35. Lasse skriver:

  Klas:

  Du har helt rätt!

 36.  
Lämna ett svar

Please copy the string LBwTIC to the field below: