Djur ska behandlas väl.

Djur har inte mycket att säga till om när det gäller hur människor behandlar dem när det gäller frågan om att tjäna pengar på dem.

Vi har skandalen med hur grisarna har det i färskt minne. Varje ansats att förbättra grisarnas levnadsförhållanden innebär minskad vinst för ägaren av djuren. Därför kommer grisarna att få det litet bättre nu en tid medan deras förhållanden fortfarande finns i folks minne.

Minnen bleknar med tiden och det innebär att förhållandena kan bli sämre i samma takt som grisfarmarna vill öka sina vinster. Vilket kommer att hända så fort kontrollerna av djurplågeriet minskar, vilket det kommer att göra över tiden.

En som faktiskt blivit fälld för djurplågeri är travtränaren Åke Svanstedt som också vill tjäna mer pengar på sina hästar. Ju snabbare häst ju mer pengar till Svanstedt.

En metod han använt för att öka vinsten är med hjälp av så kallade grisfösare. Det är i princip en pinne med vilken man kan ge djuren en elstöt. Vilket skrämmer vilket djur som helst, ja det skulle till och med få en människa att anstränga sig mer om det användes på detta tvåbenta djur.

Nu ska domen efter överklagan tas upp i hovrätten. Vi får väl se hur det går. Åke Svanstedt säger att tiden sedan han fälldes för djurplågeri varit en jobbig tid.

För att inte tala om hur tiden innan domen varit för de hästar han haft i sin vård!

DN, 1, AB, SvD, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Please copy the string yPK7FB to the field below: