Allting är precis som vanligt. Nu är det en ”forskare” vid Försvarshögskolan som påstår att väst, och därmed Sverige, är sårbara för känvapenpåtryckningar från Rysslands president Putin.

Denna slutsats drar man utifrån ett dokument där utrikesdepartementet spekulerar, just det – spekulerar, i något som svenska folket inte har en aning om, nämligen den roll kärnvapen fått i rysk retorik. Räck upp en hand den som hört denna retorik från Ryssland och inte från dumbommar på Försvarshögskolan.

En ”forskare” på Försvarshögskolan tar fram ett exempel på den ryska retoriken, nämligen att ryssland tagit hem två korvetter, som nu tros (sic) ligga i en rysk hamn i Kaliningradområdet.

Lustigt nog påstår ”forskaren” också att Ryssland har en kärnvapenstrategi vilket västmakterna inte haft sedan ca 20 år tillbaka. Man tar sig för pannan! Avlönas verkligen sådana ”forskare” av svenska skattebetalare?

UD menar tydligen Krims återgång till moderlandet betyder att risken för ett ryskt angrepp mot Sverige har ökat. Varför detta skulle ha skett säger man inget om, vilket givetvis är självklart eftersom det är fel. Däremot kan det kanske användas för att skrämma den icke tänkande delen av svenska folket.

När pressekreteraren Pezhman Fivrin på UD drar slutsatsen att det säkerhetspolitiska läget i Europa och i vårt närområde har försämrats på grund av Rysslands agerande i vårt närområde så måste han vara både blind och döv som kunnat bortse från de stora militärövningar Nato hållit i Sverige.

Att han dessutom tydligen bortser från att USA har ett stående tillstånd att flyga över svenskt område med sina Avacs signalspaningsplan för att spionera på Ryssland är tydligen okänt för UD. Men med största sannolikhet inte för Ryssland, som tur är.


Kunskap är aldrig fel, det borde de försöka förstå både på Försvarshögskolan och Utrikesdepartementet.

Kanske är det Natos militärövningar i Sverige UD tänker på när han påstår att Sverige arbetar för mer förtroendeskapande och förutsägbarhet i vårt närområde.

Man tar sig för pannan!

./.

8 Svar på “Dumbommarnas sammansvärjning”
 1. Martin skriver:

  Jag vill minnas att uppdateringen av sina kärnvapen har varit på tapeten i USA länge.

  Ryska politiker hade synpunkter på att programmet mellan USA och Ryssland för att minska kärnvapen inte innehöll frågor om missilsköldar och ballistiska missiler med annan laddning än kärnvapen. Rent konkret har USA i över 20 års tid arbetat med att möjliggöra användning av kärnvapen rent praktiskt.

  Ryssland har också speciella kärnvapenförband, vilket gör det lätt att ha koll på övningar för kärnvapenkrig som de bedriver, medan kärnvapen genomsyrar mängder med olika vapenslag i USA och en oskyldig marinövning eller flygövning kan alltså mycket väl vara en kärnvapenövning. Vi har helt enkelt för bra koll på ryssarna, vi övervärderar det kända och undervärderar det okända i detta fallet.

 2. Benny skriver:

  Givetvis är det idioternas sammansvärjning…att kalla sig forskare som dessa kretiner gör är en skymf mot riktiga forskare. Att koppla samman Krims helt frivilliga återförening med Ryssland med ett ryskt angrepp på Sverige gör bara idioter.

 3. Martin skriver:

  Det finns ju kopplingar mellan ”Svenska motståndsrörelsen” och försvarshögskolan.

  Alla svenska nazister som for till Ukraina innehåller sannolikt fler kopplingar mellan nazister och försvarsmakten.

  Kan vi lita på en försvarsmakt som innehåller nazister, som verkar full med folk som är väldigt intresserade av en karriär i främmande makts militärorganisation NATO, som har en underrättelsetjänst som deltar i farliga imperialistiska projekt i Ukraina tillsammans med nazister?

  Kan vi lita på en försvarsmakt som experimenterar med ”psyop”, är det de säger sanning, eller tränar de bara psyop? För emot vilken befolkning kan en försvarsmakt träna psyop, knappast emot främmande makt, det är ju en krigshandling, då återstår det att experimentera med den svenska befolkningen.

  Det finns många anledningar att inte lita på vårt försvar och väldigt få av dem har med ryssen att göra.

 4. Lasse skriver:

  Martin:

  Det enda jag lärde mig i lumpen var att militärer är dumma som stryk och att man definitivt inte kan lita på dem. Historien har ju gett mig rätt.

 5. Anders Åberg skriver:

  Märkligt, jag gjorde samma erfarenhet. Antingen var dom alkoholister, allmänt korkade machostollar, paranoida rysshatare eller alltihop samtidigt.

 6. Martin skriver:

  Tittade lite på revolutionära nazisters facebook. Jag funderar på hur det hade låtit om så många inom försvarsmakten hade kopplat ihop sig med revolutionära kommunister. Tittar man på revolutionära nazister som deltagit i nazibataljoner i Ukraina, så är det en veritabel matrikel av försvarsfolk.

  Är detta lämpligt umgänge för försvarsanställda?

  Nej, givetvis inte. Det är hög tid för en riktigt ordentlig lustration av försvarsanställda inför värnpliktsintroduktionen.

 7. Bertil Jansson skriver:

  Dumskallarnas sammansvärjning när det gäller clownerna i svenska riksdagen som springer på vilka rykten som helst bara det luktar CIA eller Bryssel. Ytterst handlar det om att en iskallt beräknad politik från djupet av Pentagon, där till och med den amerikanska presidenten är en nickedocka. Det handlar om vilket lands vapen som ska tryckas upp i näsan på oss alla och vilken valuta som ska dominera världen – dollarn, rubeln eller yuanen!

 8. åke skriver:

  Merkel och Tysklands betydelse för EU och den geopolitiska synen på omvärlden drar med oss alla i fördärvet som pågår.
  Här ett kort utdrag ur en längre text.

  Apart from the horrors Merkel has implicitly or explicitly embraced and apart from the anger and disruptions and economic hardship her embrace has meant for Europe – America’s arbitrary and unwarranted sanctions against Russia have cost the German and French economies literally billions which America smilingly allows them to pay – one look at a map of Europe tells you just part of the reason why her views are so utterly counter-productive.

  For scores of reasons, the future of Europe is in a cooperative and close relationship with Russia. It just cannot be otherwise, although, if you are determined to waste enough resources, impoverishing to some degree your own people through decreased trade and increased military waste, you can hold the inevitable off for quite a while. Look at America’s ten years of sheer insanity in Vietnam if you doubt for a moment that it is possible for a great country to do absolutely pointless and insanely costly things. Well, another insane and costly crusade is exactly the course America has been on in recent years, and leaders like Merkel have served as the most willing helpers in the task.

 9.  
Lämna ett svar

Please copy the string NmatQk to the field below: