Är den självutnämnda intelligentian intelligent? Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist är upprörd över att Ryssland ägnar sig åt ”provokativ signalpolitik” när de placerar Iskander-robotar som kan bära kärnvapen i Kaliningrad.

Han menar att Rysslandas agerande går ut på att ”stärka sin militära position i Östersjöområdet” och anser också att det i sig är oroande.

Det blev alltså exakt som de som varnade för att Sverige skulle närma sig Nato sa inför beslutet om värdlandsavtalet med Nato, nämligen att Sverige skulle bli mindre säkert.

Vem som helst, utom tydligen Natoförespråkarna, kan räkna ut med arslet att Ryssland vidtar åtgärder, något de förresten själva sagt, om de blir utsatta för ökande militära hot, som ex v att Sverige tillåter USA att bedriva flygburen signalspaning mot Ryssland via svenskt luftrum med sina avancerade Awacs-flygplan.

Dessa flygplan är i praktiken också flygande stridsledningscentraler så man måste förstå att ryssarna känner sig tvingade att vidta åtgärder för att bemöta det ökande militära hotet mot dem från Nato och Sverige.

Förstår inte Peter Hultqvist att etableringarna av nya Natobaser i Baltikum, i vissa fall bara några hundra meter från Rysslands gräns, kan uppfattas som hotfullt av Ryssland borde han avgå med omedelbar verkan. Inte minst därför att han vägrar svara på frågan om hotet mot Sverige nu ökar.

Efter WW2 ansåg Ryssland att väst aldrig mer skulle tillåtas föra krig mot landet på ryskt territorium, vilket man måste förstå med tanke på att Ryssland förlorade mellan 22-27 miljoner av sitt folk. Tyskarna förde helt enkelt ett utrotningskrig som gick ut på att utplåna det ryska folket.

I stället för att uppfatta Ryssland som ett militärt hot borde vi önska dem lycka till med sitt försvar mot den tydligen ökande russofobin här hemma och utomlands.


Ska vi verkligen behöva lita på Ryssland åter igen för att besegra ondskan från Europa? Vore det inte bättre sluta hota vår granne där solen går upp.

Michael Winiarski skriver i DN att Ryssland tydligen avser att återetablera gamla militärbaser utomlands, exempelvis i Vietnam och Nicaragua och vad är att säga om det med tanke på alla USA:s baser jorden runt? Jo, lycka till.

Det kan rädda freden.
Och kanske jorden.

./.

2 Svar på “Dumhet ökar hoten”
 1. Benny skriver:

  Att Hultqvist är korkad det visste vi sedan tidigare! Problemet är att han är för korkad för att kunna göra en egen analys utan han får den serverad av USA. Han t o m låter som ett eko av skurkarna i Vita Huset men är mest lik en papegoja. Det mest komiska är att i USA ser man med förakt och hån på medlöpare som Sverige och andra EU-länder som kryper för stormakten, allt enligt avslöjanden från Wikileaks. Det måste vara bra betalt att vara USA:s lakej antar jag annars skulle man väl inte stå ut med att bli smädad men Hultqvists mentala kapacitet räcker nog inte till för att förstå gliringarna måhända.

 2. Anders Åberg skriver:

  Hultqvist är en katastrof, men tyvärr tycks ju hela etablissemanget vara eniga om att göra Sverige till måltavla i en eventuell framtida stormaktskonflikt.
  Påståendet att Ryssland är aggressivt och expansivt känns närmast vettlöst när man ser vad som hänt efter murens fall.
  Själv tror jag inte det finns belägg för att Ryssland alls varit expansivt sedan tsartiden. T.om. Stalins eskapader i Europa efter kriget kan nog bara förklaras i med tanken på en buffert mot den aggressiva kapitalistiska västvärlden. Sovjetunionen hade ingen privatägd industri som krävde större marknad och råvaror hade dom gott om inom landets gränser. Dom kunde ju lätt plockat tillbaka Finland om dom hade velat, men det gjorde dom inte.
  Läget ser däremot ut att i mycket likna det som Stalin försökte skydda sig emot, nämligen en aggressiv och expansiv västvärld. Detta sagt utan att på något sätt stödja det som Stalin gjorde, han var ett monster och i sin relation till Tyskland innan operation Barbarossa en ren nazistmedlöpare.

 3.  
Lämna ett svar

Please copy the string ejdvYf to the field below: