Fåniga förslag dräller det av. Den som känner sig åsidosatt kan alltid hitta på något galet förslag och därmed bli omskriven i tidningarna.

Fåniga förslag tycks aldrig ta slut. Det senaste förslaget är att Stockholms internationella flygplats Arlanda ska döpas om till Raoul Wallenberg vilket är dumt.

Raoul Wallenberg räddade judar i krigets slutskede, vilket gjort honom till hjälte och hjältar ska man hylla, men inte med att flygplatser. Hyllandet av Raoul Wallenberg gör att många inte förstår att Sverige också hjälpte till med att hindra judar från att fly från förintelsen.

Sverige var initiativtagare till att Tyskland införde ett stor ”J” i tyska judars pass vilket gjorde att när de kom till svenska gränsen under sin flykt och visade sitt pass så framgick det om personen var jude vilket gjorde att personen stoppades och återsändes till, ni vet vad, i Tyskland.

Modern historieforskning har visat att Raoul Wallenberg inte enbart ägnade sig åt att dela ut skyddspass till judar i Budapest, han misstänktes också för att olagligt gå USA:s ärenden och

dessutom myglade han med judars guld och pengar som gjorde honom till en suspekt person i mångas ögon.

Varför inte döpa om Arlanda till Olof Palme Airport, eller Sovjet Airport med tanke på att det var Sovjetunionen som besegrade den tyska ondskan och återgav Europa friheten från det nazistiska oket och befriade utrotningslägren i öst, vilket räddade åtskilliga fler judar från förintelsen.

Europas judar har Sovjet att tacka för sina liv. Sverige och Raoul Wallenberg ställde inte upp för mänskligheten förrän de såg varåt vinden blåste, som vilken vindflöjel som helst. De som ska hyllas är de som redan från början tog ställning för människovärdet.

Det är rent pinsamt att läsa att en av förslagsställarna är Centerns tidigare statsminister Torbjörn Fälldin (C) med tanke på att han representerar ett parti som när det begav sig ställde upp på den nazistiska ideologin och vars riksdagsman stod i Riksdagens talarstol och sa att han var stolt över att vara antisemit.

Låt Arlanda vara Arlanda.

./.

DN, AB, 1, SvD, SR

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Svar på “Fånigt förslag”
 1. Nils skriver:

  Håller med dig om att förslaget är urfånigt
  Men ditt eget förslag som du framför i sjätte och sjunde stycket är minst om inte värre urdumt och okunnigt!
  Du läser nog historien om andra världskriget utifrån ett eget önsketänkande och din politiska hemvist.

  T.ex. ”Europas judar har Sovjet att tacka för sina liv.”!!!

  Stalin utrotade miljoner judar precis som Hitler, både före och efter andra världskriget. Detta är ett vedertaget faktum som de flesta historiekunniga känner till.

  Dina påståenden är minst lika pinsamma som Torbjörn Fälldins förslag.

 2. Frej von Fräähsen skriver:

  Ett politiskt vansinnesdåd att döpa om Arlanda:

  http://prinsesspartiet.se/2013/07/10/ett-politiskt-vansinnesdad/

 3. Lasse skriver:

  Nils:

  Dina ”flesta historiekunniga” sov på historielektionerna.

 4. Anders Åberg skriver:

  Nils
  Det går dock inte att komma ifrån att det i första hand var Sovjetunionen som tog död på nazismen och på så sätt faktiskt räddade återstoden av europas judar.
  Sedan kan jag tycka att Stalin inte direkt var den som tog ställning för människovärdet, snarare tvärtom och innan Hitler anföll så var nog Stalin en av dom värre medlöparna till nazitysklands expansion.
  Han anklagade och mördade nästan alla Lenins medhjälpare för att vara nazistiska agenter, men var nog själv den klart värste i det avseendet.

 5. moteld skriver:

  Instämmer, låt Arlanda vara Arlanda, funkar bra att säga internationellt också.
  Raoul Wallenberg har ju fått ett torg uppkallat efter sig vid Nybroplan. Den s k konst som också ligger där (stenhögar som det är svårt att se något symbolvärde i) är dock snarare en förolämpning.
  Däremot har han fått en bänk med sin avgjutna portfölj på utanför UD på Gustav Adolfs Torg.
  Vi har några diplomater som vågat gå utanför mandatet och gjort insatser för människor. Raoul var en, Harald Edelstam en annan. Han tog in chilenare på ambassadens tomt under kuppen i Chile 1973.

 6. Lasse skriver:

  moteld:

  Vi kan tänka oss hur Raoul Wallenberg skulle rotera i sin grav om han visste att man utvisar flyktingar till tortyr och kanske död från en flygplats med hans namn.

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string ytnY4v to the field below: