Ishockeymålvakten Honken Holmqvist i aktion på den tiden ishockey var en vintersport värd namnet.

I denna tid när Gullvivorna blommar i mängder på nyligen gröna ängar och när fågelsången låter från varje träd och buske lär det ha varit ett världsmästerskap i en vintersport.

En gång i tiden var ishockey en vintersport. Jag har själv stått utomhus och frusit på Stockholms stadion och sett Tumba och Rolle hantera pucken som gjorde Sverige till en riktigt stor nation i denna sport.

Nu, i mitten av vårmånaden maj har det tydligen inträffat en katastrof av ohyggliga dimensioner som faktiskt gått mig förbi. Sverige lär ha blivit utslaget ur VM-turneringen av ett litet obetydligt hockeylag från en nation som uppstått genom delning. Vem bryr sig?

Någon som lystrar till namnet Pär Mårts, vem nu det är, lär vara illa ute. Han får tydligen inget stöd i sitt sorgearbete av förbundskaptenen Christer Englund,? Vad det nu kan ha för betydelse?

Så här års är det ett större bekymmer hur man byter olja i gräsklipparen än hur man spolar en isplan.
Kanske kan detta faktum förklara att det lär ha gått dåligt att sälja biljetter till denna för Sverige nu avslutade turnering i en vintersport.

Skomakaren ska förbli vid sin läst, heter det. Frågan är om inte också hockeyspelare ska resonera likadant.
Vintersporter ska bedrivas på vintern av det enkla skälet att den blir rätt ointressanta när gräset gror.

Jag ber att få gratulera de svenska ishockeyspelarna. Tack vare Tjeckien kan lirarna nu lägga skridskorna på hyllan och gå ut i naturen och njuta av blommorna, lyssna till fågelsången och försöka upptäcka det liv som formligen exploderar runt omkring er. Gör som tjuren Ferdinand!

Sitt ner under en ek och lukta på blommorna.

./.

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, SvD, 1, 2, 3, SVT, BT, 1, 2, GP, 1, Jinge

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Svar på “Fiaskots förklaring”
  1. Björn Nilsson skriver:

    Jag är fullständigt ointresserad av sport, men jag minns ett hockeyreportage från Honkens dagar. Det var match mot Finland, och finnarna (antagligen många med namn som slutade på -onen) hade sådant enormt övertag att radioreferenten plötsligt upptäckte att han kallade Honken för Honkonen.

  2. […] Främlingsfientlighet, Politik dn12345 sr1 gp1234 svd12345 ab123456 Läsvärt? annarkia, 1, 2, lasse, 1, parkstugan, pepprat, 1, varghjärta, 1 Tags: Björn Söder, Främlingsfientlighet, Loreen, […]

  3.  
Lämna ett svar

Please copy the string c1vg8t to the field below: