Så har då Fredrik Reinfeldt (M) gjort en regeringsombildning, även om det i veckor framställts som om det vore Centerpartiet som gjort den. Två centerpartister har fått sparken och två nya har intagit deras platser.

Man brukar inte sparka dugliga medarbetare. Hyckleriet når nya höjder när Sveriges egen floskeldrottning Annie Lööf tar till orda, vilket hon gjorde på en presskonferens alldels nyss när hon sa att de som fått sparken gjort bra jobb.

Annie Lööf är inte floskeldrottning för inte. När de nya ministrarna utnämndes sa hon med emfas att de bägge sparkade centerpartisterna gjort ett bra jobb både för regeringen och Centerpartiet. De må så vara, men hur vore det om de i stället gjort ett bra jobb för Sverige och svenska folket?

Gör man verkligen ett bra jobb som miljöminister när man öppnar upp för jakt på utrotningshotade djur? En bra miljöminister ska väl i stället skydda utrotningshotade djur från att bli utrotad? Det är väl liksom det som ingår i uppdraget?

Gör man ett bra jobb för Centerpartiet när man öppnar upp för

att överge Centerns kärnfråga, nämligen att tillåta nybyggnation av mer kärnkraft?

Det som mest borde oroa svenska folket är nog att Annie Lööf själv blir ny näringsminister och därmed ny floskeldrottning efter den förra. Det är enligt henne själv en ”tydlig signal”, frågan är bara vad den signalerar? Har hon, till skillnad från Maud Olofsson, ambitionen att minska arbetslösheten i stället för att ge f-skattesedlar till arbetslösa och sedan kalla dem för entreprenöööörer?

Lööf gör verkligen skäl för beteckningen floskeldrottning med sina uttalanden om ´innovationsklimat´ som ska ´skapa tillväxt och jobb´ samt att hon vill ´stärka partiets gröna position´.

Inte heller motsäger hon sin titel med uttalanden om de avskedade tidigare centerministrarna Andreas Carlgren och Maud Olofsson om att de har ´skjutit fram positionerna för regeringen och C´.

Säger hon alltså när Centerpartiet balanserar på riksdagsspärren.

./.

AB, AB, 1, 2, 3, 4, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, SvD, 1, 2, 3, 4, Exp, 1, 2, SVT, 1, 2, GP, 1, SMP, BT, 1, SdS, SD, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

8 Svar på “Floskeldrottningen”
 1. frank skriver:

  Centerpartiet fick till en energiöverenskommelse som på papperet tillåter ny kärnkraft men som i verkligheten omöjliggör den. Björklund o co har precis kommit på det och vill ändra överenskommelsen, vilket centern kommer att vägra.
  Centern var oerhört listiga och visste hela tiden vad dom gjorde.

 2. Björn Nilsson skriver:

  Tja, regeringsombildningen kanske bara fortsätter traditionen att bocken skall vara trädgårdsmästare?

 3. Lasse skriver:

  frank:

  De visste inte alls vad de gjorde, även om de säger det. En sådan skrivning öppnar självklart för en ändring om, när, de andra allianspartierna vill. Det är klart vi får ny kärnkraft. Det är bara en tidsfråga.

 4. Lasse skriver:

  Björn:

  Visst, C gillar ju både djur och trädgårdar.

 5. lasse skriver:

  Lööf Sveriges svar på Sarah Palin, kan med käckhet upprepa inlärda ramso

 6. Kerstin skriver:

  Snart har vi väl en regering som går med blöjor :-(

 7. Franz skriver:

  Floskeldrottning? Nja prinsessa kanske.
  Annie Lööf har ju haft en förstklassig mentor i att prata utan att säga något i sin företrädare ”Alliansens Moder” Maud Olofsson

 8. Sanity skriver:

  Undrar vad Reinfeldt tänkte när hon kom med dessa inövade uttalanden? ”Kan detta verkligen fortsätta?”, ”Har Alliansen någon chans när någon gör sådana här transparenta uttalanden (dvs så pass genomskinliga av tom koskiten börjar lysa)?”.

  Och de bönder som röstade på Maud för hennes bonde-fru-aktiga uppträdandes skull har nog börjat tänka om om denna flicka verkligen kan vara en del av det bonde-samhället.

 9.  
Lämna ett svar

Please copy the string bzSYdz to the field below: