Nu ljuger pressen igen! Tro inte allt vad som skrivs i media. Det gäller att tänka själv också och inte ta allt som står i tidningar, eller sägs i radio, och tv för sanningar även om det kan verka sant i förstone.

Hur tolkar man rubriken ”Lugnet får sparken”? Jo, att Tillväxtverkets generaldirektör får sluta sitt jobb och gå ut i arbetslöshet och anmäla sig till Arbetsförmedlingen. Så skulle man helt korrekt tolka rubriken om det gällt en vanlig ”Svensson”. Men nu är inte Christina Lugnet någon vanlig jobbare som verkar på en vanlig arbetsmarknad.

I praktiken blir hon inte sparkad ett enda dugg. Hon blir omplacerad till den så kallade ”Elefantkyrkogården” vad med menas Regeringskansliet dit också flera andra odugliga högt avlönade byråkrater med borgerliga sympatier blivit omplacerade när de myglat eller inte klarat sitt jobb.

De odugliga högavlönade byråkraterna får behålla sina alltför höga löner och kan känna sig trygga över att inte behöva uppsöka arbetsförmedlingen eller a-kassan för kunna fortsätta sina bekväma liv utan att behöva anstränga sig.

Vi kommer ihåg hur borgarna ylade över, vad de påstod, Sveriges stora och dyra byråkrati. Den skulle de minska rejält bara de kom till makten. Men vad hände? Jo, byråkratin har svällt och blivit dyrare än den var innan borgarna kom fram till de eftertraktade köttgrytorna.

Det lustiga med Tillväxtverket är att generaldirektören blir omplacerad, men dess styrelseordförande, moderaten Chris Heister klarar sig undan utan ens ett påpekande annat än från några elaka journalister.

Inte ett ord om hennes ansvar för pengarullningen från Centerledaren Annie Lööf vilket borde varit naturligt. Ingen ska inbilla mig att Tillväxtverkets styrelseordförande inte känt till något om vad verkets kostnader för fester, sammanträden, resor och trivselupplevelser kostat de svenska skattebetalarna.

Att Chris Heister (M) klarar sig helskinnad är givetvis inte förvånande, hon är ju moderat och det vet ju alla att moderater är felfria av födsel och ohejdad vana.

Eller är det slut på begravningsplatser på Elefantkyrkogården?

./.

AB, 1, 2, 3, 4, DN, 1, 2, 3, 4, SvD, 1, SVT, 1, SMP, GP

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

26 Svar på “Fullt på Elefantkyrkogården?”
 1. Martin skriver:

  ”På basen av den kapitalistiska produktionen utvecklas i aktieföretagen en ny svindel med förvaltningslönen, genom att vid sidan och över den verklige direktören uppträder ett antal direktioner och bolagsstyrelser, vilket i själva verket använder förvaltning och uppsikt som en förevändning att utplundra aktieägarna och berika sig själva.”

  Karl Marx

  På hans tid var bonusgubbar en företeelse främst förekommande i Aktiebolagen. Men numera är denna svindel med förvaltningslönen vida spridd, den finns i biståndsorganisationer, i politiska partier, i statliga verk och kooperationer. Det är en mycket destruktiv kraft och svår att komma åt då den inte är helt organiserad utan mer en sorts ledarskapskultur.

 2. Björn Nilsson skriver:

  På ‘min tid’ var Lugnet ett så kallat industriområde på gränsen mellan Stockholm och Nacka. De fåtal gånger jag gick genom denna djungel av egendomliga plåtskjul med oklara verksamheter småsprang jag nog snarare än gick, på grund av områdets rätt skumma karaktär. Nu står där bostadsrättsålderns skuldsättningskaserner i stället. – Även i våra tider är uppenbarligen ‘Lugnet’ något som kan ge associationer åt det tvivelaktiga hållet!

 3. Kurt skriver:

  Fakturan för Näringsdepartementets politiska stabs sommarfest gick i somras till näringsdepartementet i stället för till Centerpartiet där den hörde hemma.

  Riktlinjerna säger bland annat att det inte ska bjudas på sprit. Men vid förra årets julmiddag tog nio personer i den politiska ledningen in avec. Tanken var att det skulle efterfaktureras, men det glömdes bort och näringsdepartementet betalade notan.

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/slarv-aven-i-loofs-representation_7406626.svd

 4. Ken skriver:

  Borgarna förskingrar våra pengar som vanligt.

 5. T Lindholm skriver:

  Christina Lungnet får behålla sin Generaldirektörs lön på 91.000 kr i månaden t.o.m år 2015.
  Tillsammans med Lungnets och dom sex andra generaldirektörers lönekostnader, inklusive sociala avgifter blir det 12,9 miljoner kronor per år, som faller på oss, skattebetalare.

  Däremot får dom ”vanliga” arbetslösa stilla finna sig i att bli tvingade att flytta dit det finns ett jobb att få, och det spelar ingen roll om jobbet i fråga ligger i andra ändan av Sverige.

  Katri Linna 89.000 kr per Månad. Diskrimineringsombudsman.
  Lars Nylen 113.400 kr per Månad. GD Kriminalvården.
  Mats Sjöstrand 125.000 kr per Månad. GD Skatteverket.
  Henrik Landerholm 90.300 kr per Månad. Rektor Försvarshögskolan, GD Folke Bernadotteakademien.
  Anders Nordström 109.700 kr per Månad. GD Sida.
  Aud Sjökvist 77.500 kr per Månad. GD Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

  Det är så man skäms..!

 6. Mr. Bonde skriver:

  Frövånad? Media vinklar sanningen när det passar. Jag ser det från andra hållet och märker det ofta…

 7. Lasse skriver:

  Bonde:

  I det här fallet är det ju faktiskt sant att hon får sparken som GD. Däremot är man tyst om verkligheten, d v s att hon fortsätter uppbära lön och förmåner som fri bostad i Stockholm och fyra gratis hemresor i månaden till Haparanda.

 8. Lasse skriver:

  Lindholm:

  De som röstat borgerligt och gått på deras skitsnack borde skämmas – inte andra.

 9. Lasse skriver:

  Ken:

  Är du förvånad?

 10. Lasse skriver:

  Kurt:

  Glömska kan vara lönsamt. Det vet inte minst Centern.

 11. Lasse skriver:

  Björn:

  Men jag gillade de där områdena med småindustrier och billiga verkstäder som de i Lugnet och Fältöversten. De behövdes, vilket inte Christina Lugnet gör.

 12. Lasse skriver:

  Martin:

  Jo, Marx visste vad han talade om. Numera hade han kanske blivit förvånad över spridningen.

 13. Ingrid skriver:

  Håller med de fleta ompolitikers dubbelmoral och mygel. Men: Blir lite fnittrig att alla gnäller på borgarna. Sossarna är ju värst av alla. har alltid varit, men det har ni kanske glömt bort, alla ni vänsterälskare. Ojojoj. Politiker och högre statstjänstemän är alltid fulla av sig själv och myglar så fort de kommer åt, oavsett partifärg. Tror ni era kommunistbröder är annorlunda så är ni dumma i huvet och det är synd om er.

 14. Lasse skriver:

  Ingrid:

  Tro vad du vill, men du har fel, det finns partier som myglar mindre än andra, fundera på vilket.

 15. Ingrid skriver:

  Kommentera bloggposten.

 16. Lasse skriver:

  Marcus:

  Ja, så det kan gå.
  Tack för länken.

 17. Knapsu skriver:

  Det är lika bra att Lugnet får sitta och holka på regeringskansliet med bibehållen lön i tre år till. Annars är ju risken stor att hon kommer hem till något välavlönat hitte-på-jobb inom Haparanda kommun. Och det vill jag ju inte eftersom vi har nog dåligt med pengar i kommunen. Bättre då att staten står för hennes lön.
  ;-)

 18. […] det bäst där ute! Länkar: DN, SR, SvD, SvD2, SvD3, AB, AB2, AB3, AB4, Jinges, USABloggen, Lasses blogg, Martin Moberg Dela det här:FacebookTwitterLinkedInE-postSkriv ut Address: […]

 19. Lasse skriver:

  Knapsu:

  Jo, det förstår jag att ni vill. Avfallet slängs ju nedåt. Jag ber att få gratulera till vinsten.

 20. Morgan skriver:

  MMM som jag ser det handlar det inte om partitillhörighet! Jag tror inte att nått av partierna är sämre eller bättre än det andra när det gäller att roffa åt sig! Frågan är väl vad ska man göra åt det! För nånstans så tycker jag att dom som gör detta borde skämmas ögonen ur sig!!

  Men det är ju bara vad jag tycker!!

  Skäms alla politiker som tycker dom är för mer än oss ”vanliga”

 21. Lasse skriver:

  Morgan:

  Det är definitivt skillnad på partierna när det gäller att roffa åt sig. Framför allt är det skillnad på deras medlemmars syn på att berika sig själva på andras bekostnad.

 22. Morgan skriver:

  Lasse:

  Kanske det är,har inga siffror, O synen på det borde vara betydligt tuffare på alla håll! men fortfarande så är det inte hur mycket nån ”snor åt sig” utan hur ska försöka bli av med det!!! tror kanske inte på nolltolerans men så smått det går att få i den avdelningen!.

 23. Joe Black skriver:

  Det är skillnad på folk och folk. Har inget emot att de har höga löner, men om de missköter arbetet och får sparken ska de för fan inte få ett öre mer.
  Det är fan vidrigt att de som missköter sig så här få lön i tre extra år. Folk som Lugnet borde istället inte få en enda krona utan bli tvingade att ställa sig i kö på arbetsförmedlingen som alla andra arbetslösa och där bli tvingade att gå deras förnedrande vuxendagis-kurser hos t ex MIROI.

 24. Lasse skriver:

  Joe:

  Lugnet är centerpartist, och sådana håller varandra om ryggen i alla väder.

 25.  
Lämna ett svar

Please copy the string fgLj2b to the field below: