Ett antal tunga förbund inom Moderaterna kräver att Anna Kinberg Batra avgår eller avsätts och att det utses en ny partiledare som kan locka fler väljare. Men är en ny partiledare en lösning?

Tja, till viss del kan det nog vara det, men grundproblemet är nog ändå inte partiledaren utan deras politik. Kanske har väljarna upptäckt att det där med ökande klassklyftor som Moderaterna står för inte var någon vidare bra politik för gemene man.

Är det så torde ett byte av partiledare knappast göra så stor skillnad för moderaternas opinionssiffror.

Den amerikanske presidenten Abraham Lincoln brukar tillskrivs ett talesätt som kanske passar alldeles utmärkt för att förklara moderaternas tapp i väljaropinionen: ”Man kan lura hela folket en del av tiden och man kan lura halva folket hela tiden, men man kan inte lura hela folket hela tiden.”

Vilket stämmer bra med rubriken i DN om Björn Hägers nya bok ”Uppdrag Bildt. En svensk historia”, som DN recenserar under rubriken ”Bildt har systematiskt vilselett allmänheten” vilket ju faktiskt stämmer bra nu när hela folket har facit i hand.

Kanske är det just det folket upptäckt, att moderat politik går ut på att oavsett vem som är partiledare, så gäller det att vilseleda folket för att kunna genomdriva sin politik, som egentligen bara


Blåsta brudar som låtit sig luras.

går ut på en enda sak, nämligen att sänka skatterna och till viss del ersätta dessa sänkta skatter med avgifter av olika slag. Som ju alltid drabbar låginkomsttagare hårdare än moderaternas kärnväljare.

Problemet är dock att alla allianspartier i grunden är för samma politik så de väljare som överger Moderaterna för något annat alliansparti eller SD blir precis som Lincoln sa – lurade.

Låt inte lura dig!

./.

Ett svar på “Gå inte i fällan”
  1. Anders skriver:

    Jag är för dina åsikter! Med all rätt sagt!

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string iYZ81H to the field below: