Frågan är om det inte är synd om Israelerna som uppenbarligen styrs av ett gäng mindre vetande galningar?

Det har i många år hetat att svenska journalister är vänstervridna. Detta påstående har alltid väckt förvåning bland de som faktiskt läser tidningar, hör på radio eller ser på TV.

Även om påstående skulle vara rätt rent generellt så är det inget som syns i den dagliga journalistiken.

Först och främst är de journalister som syns definitivt inte vänstervridna, tänk bara på Ulf Nilsson Expressen som under många många år till stor del satte den journalistiska agendan i landet.

Det är också ett faktum att uppåt 90 procent av svenska massmedier ägs och styrs av borgerliga ägare, som ser till att deras intressen också syns i nyhetsrapporteringen.

Vilka tror att DN, SvD, TV4 eller den allt övervägande delen av landsortspressen företräder vänsteråsikter? Den som tror det har inte begripit mycket.

Därför att det rätt lustigt att i TV4 igår, eller i Aftonbladet idag höra och läsa en intervju med förre Israeliske ambassadören, ni vet han som gick bärsärkagång på en konstutställning på Historiska museet, Zvi Mazel.

Nu påstår han att ”Det finns ingen pressfrihet i Sverige. Det är en illusion”. Dessutom har han mage att ljuga sina lyssnare rätt upp i ansiktet genom att påstå att ”85 procent av tidningarna som ges ut i Sverige, både de lokala och rikstäckande, ägs av vänsterpartierna. Särskilt av Socialdemokraterna och fackföreningarna.”

Man häpnar! Och denne Zvi Mazel har vi haft som ambassadör i Sverige. Vi borde skämmas som accepterat denne lögnare att gå på våra gator.

Vi får väl trösta oss med vår egen folkrättsexpert Ove Bring som menar att Israels reaktion på den omtalade artikeln är odemokratiska. Hans beskrivning av den före detta Israeliske ambassadören kommer nog sanningen närmast: ”Han har en märklig verklighetsuppfattning.”
Just det!

AB, 1, 2, 3, 4, 5, DN, 1, 2, 3, 4, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, Dagen, Jinge, Haaretz, Exp, 1, 2, 3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Svar på “Galna Israeler”
 1. Jocke skriver:

  Du border översätta till engelska för att dem galna israeler kan förstår. Fast skriv inte ”galna” om du gör så, LOL.

 2. Nicklas Eriksson skriver:

  Ja, han är inte riktigt klok. Men igår på P1 Morgon hade de en israelisk journalist med som tyckte att Israels pressfrihet ”nog var ännu lite större än Sveriges”. Detta eftersom medierna är privatägda där!

  Tjöflöjt, jag visste inte att bl.a. Bonniers samt Schipsted räknades som kollektiv!

  Ärligt talat, jag skämdes för deras korres skull. Det kan inte vara kul att visa sig ha gjort så patetisk research på pressen i det land man är satt att bevaka! Denne man lät i alla fall inte lika dum i huvudet som den totalitäre Zvi Mazel, bara felinformerad.

 3.  
Lämna ett svar

Please copy the string mfGQPq to the field below: