Klimatförändringarna sägs bero på utsläpp av avgaser som uppstår när man bränner olja, exempelvis som bensin eller diesel i bilar. Men är det så säkert?

En sak kan vi vara fullständigt säkra på, nämligen att nu är det ett sagolikt myglande bakom folkens ryggar för att på ett eller annat sätt, olagligt eller lagligt, få Julian Assange över till USA.

Vi kan vara övertygade om att om han, mot förmodan, skulle överlämnas till Sverige i stället för det självklara USA från sin fångenskap i England så kommer Sverige att utsättas för sådana påtryckningar mot Sverige från USA att vi helt enkelt inte klarar att stå emot.

Huvudtipset är dock att han kommer att överföras till USA direkt. Skulle han mot förmodan komma till Sverige så kan vi vara övertygade om att USA redan fått garantier för att han kommer att överföras till USA när han antingen avtjänat sitt straff eller blivit frikänd.

Nu, om någonsin, gäller det att förstå hur vi blir förda bakom ljuset av maktens män.

För det är oftast män som är förlorare på att obehagliga sanningar kommer till allmän kännedom. Därför anses en sanningssägare som Julian Assange som ytterst farlig för makten.

Eftersom makten på jorden i praktiken finns i USA så är det naturligt att det är i USA man är mest upprörd att folk jorden runt får reda på hur USA utnyttjar sin makt. Därför kommer Wikileaks och dess grundare Julian Assange att bli förlorare.

Telefonförbindelserna över Atlanten är säkert glödheta dessa dagar. Jag skulle gissa att värmen från de glödheta telefonledningarna kan få till följd att klimatförändringarna accelererar.

Folken är alltid förlorare. Inte kommer FRA att redovisa vad USA skickar för hot till den svenska regeringen om vad som kommer att hända om Sverige inte låter USA lägga vantarna på Julian Assange i händelse vi har möjlighet att avgöra den saken.

Då är vi alla förlorare!
./.

AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, SVT, 1, 2, 3, 4, Exp, 1, 2, Kerstin, Jinge

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Svar på “Glödheta telefonledningar”
 1. Milly skriver:

  http://www.spiegel.de/video/video-1097671.html

  Mannen hittar gärna på elaka ordspråk om kvinnan, och kvinnan hämnas genom att omsätta dem i praktiken.

 2. en annan L skriver:

  Sverige är förstås det enda rätta för imperiet, landet där imperiets ambassad närmast får inrätta kösystem för att värja sig mot det tjänstvilliga etablissemanget.

 3. en annan L skriver:

  Om man får tro ärevördiga The Independent ute på de europeiska randstatsöarna så har våra imperiestövelslickare haft informella samtal med imperiet om att leverera Assange. Som vi nu vet är den informella samvaron med imperiet som gillas bästa av svenska makthavare, det blir så besvärligt när det ska vara formellt och man måste följa lagar och regler och låta kreti och pleti veta något.

  Informal discussions have already taken place between US and Swedish officials over the possibility of the WikiLeaks founder Julian Assange being delivered into American custody, according to diplomatic sources.

  Mr Assange’s legal team are already preparing to challenge the extradition in the High Court in London. If they lose the case there, they can take it all the way to the Supreme Court, a process which could last many months.

  I det senare ser man vad formalia kan ställa till med i länder som envisas med att inte sköta saker och ting informellt utan ser på lagar och regler som något man måste rätta sig efter.

  http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/assange-could-face-espionage-trial-in-us-2154107.html

 4. isira skriver:

  det liknar ingenting och troligt epogé på maktmissbryk är nådd – åklagarsambete som spindelnet på missbryk och falska dommar blir eliminerat på ett eller annat sätt

 5. Kurt skriver:

  USA är nog inte alls intresserade av någon öppen rättegång i USA, och de kan ju knappast skicka honom till Guantanamo. Däremot kan han ju enkelt avlivas på ett Svenskt fängelse.

 6. Linda skriver:

  Jag sätter mitt hopp till att det alltid finns några som fortsätter kampen.

 7.  
Lämna ett svar

Please copy the string nhE7VC to the field below: