Skulle inte jobbskatteavdragen resultera i ökad handel, fler jobb och mer pengar i plånböckerna för folket, framförallt till dem med de lägsta inkomsterna?

Hela syftet med jobbskatteavdragen var, enligt en enig borgerlighet, att minska arbetslösheten. Den var när borgarna fick makten 5,7 procent och har nu stigit till 9,1 procent, vilket får sägas vara raskt marscherat.

Det är alltså inte konstigt att fler och fler företag lägger ner, säljs eller har ekonomiska bekymmer. Nu är det klädföretaget JC som förväntas varsla 100 anställda. Det spekuleras i att den norska Varnergruppen kanske vill ta över JC lokaler för att i dem starta något nytt företag, kanske något i stil med Dressman, vilket skulle vara litet lattjo med tanke på vad som sades skulle inträffa om inte gick med i EU.

Det är motsägelsefullt att företag går sämre när folket får det bättre, men säg det till en borgare och han eller hon kommer att skrynkla ihop ansiktet som om personen i fråga just då tuggar på en citron.

Ber man dem sedan försöka förklara varför det går som det går för företagen när folket fått mer pengar att röra sig med kan man själv göra en besparing.

Då uppstår nämligen rena underhållningen, man inser att en borglig väljare som försöker förklara regeringens misslyckanden ersätter både cirkus- revy- och biobesök den månaden. Större humorister är omöjliga att hitta i den bransch som har till syfte att roa sina medmänniskor.

Själv känner jag till arbetslösa ungdomar som gett upp. De söker inga jobb, och frågar man varför säger de helt krasst, och förmodligen helt rätt att ”det är ingen idé”, vilket nog är den uppfattning man får när man sökt otaliga jobb utan resultat.

Blir man sedan också beskyllt för att vara slö, arbetsovillig, ointresserad och allmänt oduglig på det sätt som många borgare beskriver arbetslösa så är givetvis ungdomarnas slutsats högst relevant.

Det är svårt att ge upp – men det går.

./.

AB, 1, 2, 3, 4, 5, SR, 1, DN, 1, 2, SvD, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Svar på “Grapefrukt, en citron som fick en chans – och tog den”
 1. Henrik H skriver:

  Ja, sådana hær åtgærder suger

 2. Otto skriver:

  Vi är inte bara slöa, arbetsovilliga, ointresserade och allmänt odugliga – vi är också ”oerhört sköra människor som behöver lära oss att passa tider och träffa folk i en social gemenskap” som t ex FAS 3, också kallad FASAN … citatet är Hillevi Engströms

  Hoppas min ironi går fram. :)

 3. T Lindholm skriver:

  Det verkar gå bra för Skattesänkarpartiet, fast bakåt..!
  Nu går Tillväxten back också 0.1 % sedan första kvartalet..!

 4. Lasse skriver:

  Henrik:

  Ja, just det.

 5. Lasse skriver:

  Otto:

  Jodå, ironin går fram.
  Men om det också gäller borgare är nog svårare att säga, och det sagt utan ironi.

 6. Lasse skriver:

  Lindholm:

  Och när vi nått botten kastar borgarna ner spadar så vi kan fortsätta gräva oss neråt.

 7. Otto skriver:

  Då vill jag ha en röd spade!

 8. salvi skriver:

  Med tuffare regler skapas automatiskt fler jobb, det fattar väl alla som vill ha ett jobb, som kan ge banken betalt för boendet som du knappt har tid att va i för din tid går åt till att leta jobb, som inte finns.
  E vi totalt dumma i huvudet som låter sånna j-a pajasar som borgarna har presenterat den sista tiden, styra och ställa hur vi ska ha det?
  Fan vi e snart tillbaks på 1800-talet när liberalerna gick runt till dom fattiga för att dela ut allmosor, har vi inte kommit längre

 9. Lasse skriver:

  Otto:

  Jag med!

 10. Lasse skriver:

  salvi:

  Man brukade prata om framtiden, vi måste nog lära oss prata om bakåttiden.

 11.  
Lämna ett svar

Please copy the string H0M6CE to the field below: