Det har varit en bilolycka på Kuba. Det är nog inte första eller sista gången en bilolycka händer på Kuba. Det som gör den här olyckan så märkvärdig att den omskrivs i svenska tidningar beror på en svensk politiker.

Olyckan, som än så länge omskrivs som att bilen kört av vägen och krockat med ett träd, är omskriven därför att Kristdemokraternas ungdomsförbunds ordförande Aron Modig visat sitt mod genom att vara på Kuba och därmed visa sitt stöd för landets opposition.

I olyckan omkom en av Kubas regeringskritiker, Oswaldo Paya, och möjligtvis en till regeringskritiker, uppgifterna har varit litet spretande. Aron Modig (KD) har dock haft Gud på sin sida och överlevt olyckan om än skadad.

Han lär nu befinna sig på ett av Kubas sjukhus där han kan vara glad över att olyckan inträffade på just Kuba som har en av Latinamerikas bästa sjukvård. Skulle han varit med om samma sak i något annat latinamerikanskt land, ex v Honduras hade hans situation varit betydligt allvarsammare.

Vi får hoppas på att det inte var Aron Modig (KD) som körde bilen, det skulle nämligen inte vara någon vidare bra reklam för våra svenska politiker.

Tids nog får vi väl reda på vem som inte kunde hålla bilen kvar på den rätta vägen. Fast litet lattjo är det ju att en bil som innehåller åtminstone en passagerare med kontakt med det allra högsta himmelska makten inte kan hålla sig kvar på vägen.

Nu kommer säkert påståendena att det var Kubanska staten som tvingade bilen av vägen och därmed med flit dödade Oswaldo Paya och skadade vår egen lilla modiga kristdemokrat som kämpar för demokratin på det livsfarliga Kuba.

Redan nu skriver tidningarna om att den omkomne Payas hustru, som inte var med i bilen, vet att en annan okänd bil tvingat Aron Modigs bil av vägen. Riktigt hur det gått till framgår inte, men den andra okända bilen lär ha kört på Modigs bil och därmed orsakat hans skador och Oswaldo Payas död. Tro´t den som vill.

Tja, När den oppositionelle homosexuelle kubanske ”författaren” Reinaldo Arenas blev smittad av HIV och utvecklade AIDS i New York skyllde han sin sjukdom på Fidel Castro så varför skulle det inte vara Kubas regering som orsakat den uppmärksammade bilolyckan?

Allt är självklart.

./.

SvD, DN, 1, 2, 3, http://www.dn.se/nyheter/varlden/oklart-nar-kuba-slapper-svensken, AB, 1, SVT

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 Svar på “Guds straff?”
 1. Mr. Bonde skriver:

  Tittade in hos Bokus och hittade 24 böcker av Reinaldo Arenas. Då anser jag att man är författare och inte bör benämnas ”författare”…..

 2. Lasse skriver:

  Bonde:

  En bok av honom finns översatt till svenska. Har du du läst något av honom? Det har jag, och jag kan försäkra dig att ska han kallas författare så är både du och jag klara kandidater till Nobelpriset i litteratur.
  Karln kunde inte skriva. Värre dravel än vad den mannan skriver går inte att uppbringa.

  Att han också när han flyttat till USA blev oerhört besviken på kapitalismen som inte belönade hans skrivande är inte förvånanande. Han ansåg sig själv misshandlad som författare i den kapitalistiska världen. Hans franska förlag vägrade ge honom royalty som han ansåg sig berättigad till.
  Hans ”böcker” har getts ut bara för att han var oppositionell kuban, inte för att han kunde skriva.
  Hade han varit svensk, usa-amerikan eller från något annat västland hade hans ”böcker” aldrig blivit utgivna.
  Frågan är om han inte ska betraktas som nyttig idiot som på slutet av sin levnad insåg vad han blivit använd som av västvärlden (läs: USA). Han antyder det själv i sin ”bok”.
  Läs den och yttra dig sedan.

  F ö var jag in på Bokus och såg att flera av de där 24 är samma bok på olika språk eller olika bindningar…

 3. Mr. Bonde skriver:

  Lsse… Nämn då en bra oppositionell författare från Kuba. En som på ett bra sätt beskriver förtrycket och ger läsaren ett hopp inför framtiden.

 4. […] Allt är självklart”, läser vi på foto- Lasses blogg […]

 5. Lasse skriver:

  Bonde:

  Kan inte, mina kunskaper om Kubansk bokutgivning är små, och framförallt läser jag inte spanska. Som du, som tydligen kan det mesta om kubansk litteratur.

  Kanske skulle du fundera på Arenas seriositet med tanke på att han i sin självbiografi påstår att han idkat sexuellt umgänge med 5 800 pojkar i Havanna. Ett år har bara 365 dagar…

  Ett gott råd: Lita inte sanningshalten i böcker utgivna av Timbro!

  Se gärna de här inläggen:

  http://fotolasse.se/index.php/samhalle/reinaldo-arenas-i-dn.htm

  http://fotolasse.se/index.php/samhalle/motsagelsefullt.htm

  http://fotolasse.se/index.php/samhalle/vann-kubanska-lakare-valet-at-hugo-chavez.htm

  http://fotolasse.se/index.php/samhalle/dokumentar-om-fidel-castro.htm

  http://fotolasse.se/index.php/samhalle/snacka-om-yttrandefrihet.htm

 6. Kerstin skriver:

  Verkar det inte som om någon NGO har använt denna olycka för att få igång demonstrationer mot regimen på Kuba. I värsta fall blir det nästa Libyen och Syrien. Bara att hoppas att så inte blir fallet men säker kan man inte vara. Så fort en självständig stat (dvs en som inte går i USA:s ledband) har börjat ”liberalisera” så tycks ju detta hända. Libyen hade börjat privatisera, Syrien hade börjat liberalisera och privatisera ex.

 7. […] bloggar: erik-rune, annarkia, arbetarperspektiv, fredrich, ilsemarie, kaj, k&å, lindelof, lasse, kerstin, rodevarg, nicke, varghjärta, vargreviret, jonas, alliansfritt, esbati, moteld, pierre, […]

 8. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Jag vet inte, men otroligt är det absolut inte. Problemet för dem är i så fall att kubanerna, åtminstone de som var med på Batistas tid när USA bestämde, är ganska nöjda med situationen på Kuba.

 9. Nicklas Eriksson skriver:

  Det är ju rätt synd om Aron Modig också som nu måste leva med att ha tagit emot vård av förtryckarregimen på Kuba som han var där för att hjälpa till att störta…

 10. Kerstin skriver:

  Lasse:
  De är nog inte så många idag som minns Batista. Det går fort att ödelägga samhälleliga kunskaper och erfarenheter.Vi behöver bara se på Sverige.

 11. Lasse skriver:

  Nicklas:

  Jo, vi kommer ihåg sonen till den äldre mannen som i Bolivia blev gratis opererad för starr av Kubanska ögonläkare och som i sina yngre dagar var den som sköt ihjäl (mördade) Che Guevara.

 12. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Vilket visar vikten av historiekunskap i stället för propaganda.

 13.  
Lämna ett svar

Please copy the string YSmga2 to the field below: