Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund har det inte lätt när han idag i en debattartikel påstår att medievänstern förgiftar det politiska samtalet. Påståendet visar bara att Göran Hägglund har dåligt minne.

Göran Hägglund (KD) kan fundera på hur ofta han själv och hans borgerliga vänner i Riksdagen brukar avfärda vänsterns förslag som Stalin utan att diskutera sakfrågan.

När Göran Hägglund hänvisar till ”medievänstern” så vet åtminstone inte jag vilka han menar. Finns någon medievänster? Menar man med begreppet dem som beskriver verkligheten med ökande arbetslöshet och fler bidragstagare.

Den som beskriver verkligheten beskylls undantagslöst för att vara vänstervriden. Förmodligen är det dem som beskriver verkligheten som menas med medievänster.

Det finns ett begrepp som kallas ”Godwins lag” och enligt Göran Hägglund (KD) innebär den att den som först nämner Hitler i en politisk diskussion har förlorat den. Tja, det torde väl bero på varför Hitler nämns.

Det är aldrig fel att lära av historien och eftersom Hitler och nazismen, som när det begav sig stöddes av högern, betytt oerhört mycket för folken i Europa så borde egentligen Hitler och hans politiska mål nämnas avsevärt oftare än vad som görs.

Vi ser hur extremhögern med nazistiska inslag breder ut sig i Europa, inte minst i den östra delen. Ungern är ett bra exempel.

Folken där fick efter kommunismens fall höra om kapitalismens saliggörande. De skulle bara vänta och se. Men vad hände?

Nu har folken väntat ca 20 år på den utlovade förbättringen för dem med kapitalismens införande. När så kapitalismen inte förmår leverera de utlovade löftena så ska man inte bli förvånad över att folken röstar fram nazistiska högerextrema partier som hyllar Hitler.

Enkla budskap och lätta lösningar är nämligen alltid vad folket efterfrågar. I Ungern är det Romernas fel att kapitalismen inte förmått infria de utlovade löftena. I Nederländerna är det muslimerna. I Sverige invandrare och bidragstagare.

Jag tycker Göran Hägglund ska fråga sig själv hur det kommer sig att de lösningar som Hitler så ofta angav som skäl till dåtidens tyskars problem så ofta dras fram i dagens svenska och europeiska debatt.

Kan skälet till den påstådda Godwins lag vara att vi i verkligheten ser ett upprepande av de lösningar på samhällsproblemen som de tyska nationalsocialisterna var först med att föreslå redan på 1930-talet. Nämligen att skylla på vissa folkgrupper?

Göran Hägglund (KD) borde fundera på det i stället för att komma dragande med löjliga hemmagjorda lagar och påhittade vänstergrupper som ingen vet vad det är.

Bättre lycka nästa gång.

./.

AB, AB, 1, 2, 3, 4, 5, DN, 1, 2, 3, SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, Dag, 1, 2, 3, E24, SVT, 1, SR, 1, 2

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 Svar på “Hägglund kan se till sig själv först”
 1. sb skriver:

  Som vanligt-mitt i prick!!!!

 2. kalebass skriver:

  Det har sagts mycket om höjningen av pensionsåldern, utförsäkringarna av långtidssjukskrivna osv. Ytterst handlar det om en människosyn som inte minst framträdde på 30-talet, och som nådde sin kulmen under andra världskriget.

 3. Lasse skriver:

  sb:

  Tack.

 4. Lasse skriver:

  Kerstin:

  Din lilla film stämmer på pricken.

 5. Lasse skriver:

  kalebass:

  Just det och tyvärr kommer det sannolikt att börja märkas mer allmänt i samhället så småningom. Då är vi VERKLIGT illa ute.

 6.  
Lämna ett svar

Please copy the string wv7gaR to the field below: