För Göran Hägglund är det skillnad på kostnadsökning och kostnadsökning, det framgick med all önskvärd tydlighet i den intervju K G Bergström gjorde med honom i SvT i går kväll.

Göran Hägglund skulle försöka förklara att hans löfte om att ingen skulle få högre fastighetsskatt kunde slå så att fler än 200 000 husägare får högre fastighetsskatt än tidigare. Det gick inget vidare, som väntat.

Däremot framgick det att han var väldigt nöjd med den nya fastighetsskatten. Skatten är ju, som bekant inte borttagen, bara omfördelad från höginkomsttagare till inkomsttagare med lägre inkomster.

Men det kan vi lämna därhän, alla vet ju ändå att den borgerliga regeringens politik går ut på att ta från de mindre bemedlade och ge till de rika.

Göran Hägglund (kd) sa att den gamla fastighetsskatten var dålig därför att det inte gick att förutse skattens storlek, eller hur den skulle slå. Detta gjorde honom väldigt upprörd, framgick det.

Idag nås vi budskapet att räntan stiger.

Det borde göra Göran Hägglund lika upprörd. För det är knappast någon skillnad för den enskilde fastighetsägaren om han inte kan förutse sina kostnader oavsett om det handlar om skatt eller ränta.


Samma saker upprör bara Göran Hägglund i ena fallet!

Alltså borde Göran Hägglund (kd) jobba för en lag som säger att den ränta som gällde när man tog lånet ska gälla till dess lånet är återbetalt. Först då kan ju den som lånar till sin bostad förutse kostnaden. Om bankerna ändrar räntan så ändras ju också kostnaden utan att låntagaren kan förutse förändringen.

Att så sker gör Göran Hägglund oerhört upprörd när det gäller skatt, jag undrar varför han inte blir lika upprörd över samma sak när det gäller räntan? Kan det ha att göra med att ränta går till aktieägare?

Det är inte lätt att förutse ekonomin.

Lagförslag som gör att man vet vad det kostar.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Hägglund olika upprörd av samma sak”
  1. GötePöte skriver:

    Dom har nog mycket att fundera över Hm… Och vill nog en massa bra saker, som att aveckla taxeringskatten för fastigheter att det blir föräldralön och att det ska vara säkrare på stan och att vi får redan i skolan lära om fel å rätt :)Vad Hägglund måste lida alla Helsinglands kval, dom är ju så djädrans överkörda så undrar om dom kommer att repa sig någonsin, Stackars Hägglund han får försvara moderaterna i nya tvära kast varje dag. Mitt tips, till nästa val. Under fyra procent. GötePöte

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string juMG01 to the field below: