Chansen finns att hela Sverige kan få den stora äran att uppleva en vit jul. Många har några dagar lediga och kan ägna sig åt vintersport, skid- skridsko- och pulkaåkning med barn och barnbarn kanske lockar.

Trots det fina vintervädret med möjlighet till vintersportning måste rådet bli att hålla sig inne i stugvärmen och inte riskera att bryta något ben eller handleder eller smittas av vinterkräksjukan. Det kan rent av vara livsfarligt att gå ut när det är halt.

Ekot rapporterar idag att de svenska sjukhusen är överfulla av patienter. Att i det läget riskera att råka ut för något som innebär sjukhusvistelse är helt enkelt dumt. Behöver man sjukhusvård bör sjukhuset inte redan från början vara fullbelagt, då blir nämligen vården inte bra.

Stressad sjukvårdspersonal är ingen bra sjukvårdspersonal. Tänk på det innan du sätter dig i din bil och kör på hala vägar, speciellt om du lyssnat på politiker som vill spara pengar på vägunderhåll och därför rått dig att avstå dubbdäck.

Lyssna på Socialstyrelsen som varnar för att överfulla sjukhus kan leda till ökad dödlighet. Fundera sedan på varför sjukhusen är överfulla? Kan det ha något att göra med att pengar som är avsedda för sjukhusvård i stället skickas till skatteparadis.

Du själv måste ta ställning. Vad är du mest betjänt av? Kvalificerad sjukhusvård när du har behov av det eller sänkt skatt. Möjlighet till vintersport utan att behöva oroa dig för att få eller inte få kvalificerad sjukhusvård om du råkar skada dig i slalombacken eller sänkt skatt?

Sveriges befolkning ökar, antalet äldre ökar vilket innebär att


Håll dig inne på vintern så riskerar du inte att behöva kollas på det här sättet av läkare som varken har tid eller plats för dig.

vårdbehoven ökar som i sin tur innebär att behovet av antalet sjukhusplatser ökar vilket i sin tur innebär att kostnaden ökar. Minskar då skatten minskar antalet sjukhusplatser.

Nu känner sig skattesänkarna inom borgarna tvingade att lägga ut dimridåer som döljer sanningen för framtida väljare. Det första knepet är att, som vanligt, påstå att pengarna ska användas bättre och att det gäller att prioritera rätt.

Vi kommer också att få höra att bristen på sjukhusplatser enkelt kan avhjälpas genom att helt enkelt effektivisera bättre. Säg det till utarbetade sjuksköterskor och andra vårdarbetare – om du vågar.

Följ pengarna!

./.

SR, DN, 1, 2, SvD, 1, AB, SMP, 1, GP, BT, Jinges

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 Svar på “Håll dig inne”
 1. Björn Nilsson skriver:

  Om man låtit bli att pytsa ut tre miljarder på så kallade jobbcoacher men i stället lagt dem exempelvis på ett antal tjänster i vården hade läget varit bättre. Inklusive att den undermåliga sjukhusstädningen skulle kunna bli bättre.

  Men nu är det så att svenska staten skulle kunna uppbåda arbetslös men intresserad personal till vården utan att behöva göra något med skatter eller upplåning, men det är en annan debatt.

 2. Mojje skriver:

  Nu är det ju så att sjukvården har aldrig någonsin kostar mer än vad den gör nu. Den har aldrig haft mer pengar än vad den har nu.

  Om inte mer pengar än någonsin i historien räcker – när räcker det?

  Vi kan effektivisera hur mycket som helst. Administrationen, dessa gigantiska kolosser för försnillandet av våra resurser kan näst intill stängas. SKL, de enskilda kommunerna och landstingen slösar bort våra gemensamma medel i en oändlig ström.

  Vi kan låta våra läkare ha patienttid istället för annan tid. Läkare i sverige har minst patienttid av alla läkare i hela världen. Vad ägnar läkarna sig åt? Vi har flest läkare per capita av alla OECD-länder. Räcker inte det?

  Vi har inte brist på pengar – vi gör fel saker med pengarna i vården!

 3. Lasse skriver:

  Björn:

  Just precis, mindre coacher och mer sjukvård, men då kan man inte privatisera i tid och otid.

 4. Lasse skriver:

  Mojje:

  Ha, jämfört med ex v USA kostar den svenska sjukvården ingenting i byråkrati. Men visst, ju fler kockar som kostar ju mindre till verksamheten. Flera miljarder går till vinster i privata sjukvårdsbolag som trots påståendena om privat verksamhet betalas av skattepengar, de är i själva verket offentliga.
  Pengar till sjukvård som går direkt i fickorna på ägare är för sjukvården förlorade pengar.

 5. […] 5.1 2012 Hans Rosling, Foto-Lasse Regeringen om utvecklingspolitik, DN 18/12SvD 19/12 om Hans Rosling, SvD om utvärdering av […]

 6. […] AB IMF-lån till Mursi 10/12 Expressen 27/11 SvT SR Göteborgsposten ,DN 5.1 2012 Hans Rosling, Foto-Lasse Regeringen om utvecklingspolitik, DN 18/12SvD 19/12 om Hans Rosling, SvD om utvärdering av […]

 7. […] AB IMF-lån till Mursi 10/12 Expressen 27/11 SvT SR Göteborgsposten ,DN 5.1 2012 Hans Rosling, Foto-Lasse Regeringen om utvecklingspolitik, DN 18/12SvD 19/12 om Hans Rosling, SvD om utvärdering av […]

 8. […] AB IMF-lån till Mursi 10/12 Expressen 27/11 SvT SR Göteborgsposten ,DN 5.1 2012 Hans Rosling, Foto-Lasse Regeringen om utvecklingspolitik, DN 18/12SvD 19/12 om Hans Rosling, SvD om utvärdering av […]

 9. […] AB IMF-lån till Mursi 10/12 Expressen 27/11 SvT SR Göteborgsposten ,DN 5.1 2012 Hans Rosling, Foto-Lasse Regeringen om utvecklingspolitik, DN 18/12SvD 19/12 om Hans Rosling, SvD om utvärdering av […]

 10.  
Lämna ett svar

Please copy the string BUp3ea to the field below: