Man ska inte sparka på den som ligger. Inte ens med ord men man kan väl i alla fall efter Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglunds pudelkennel i dagens nyhetsprogram få säga ”Vad var det vi sa”.

Nu lämnar Sten ”Tomhylsan” Tolgfors riksdagen efter sin misslyckade sejour som försvarsminister. Det är klart att han som moderat inte förstår att försvaret vars verksamhet finansieras med skattepengar måste minska sin förmåga att försvara landet när skatterna sänks. Men man kan ju inte begära att moderater ska inse sambandet.

Jag undrar hur Göran Hägglund kände sig idag när det han sa endast gick ut på att de som röstade nej till EU, EMU och Euron hade rätt. I praktiken gav han Vänsterpartiet rätt på varje punkt i partiets kritik av EU och inte minst valutasamarbetet EMU.

Vi får väl utgå från att han som partiledare för ett parti med namnet Kristdemokraterna inte hade något emot att krypa till korset, även om det skedde med svansen mellan benen.

Uppenbarligen råder desperation i Kristdemokraterna när dess partiledare känner sig tvingad att på bästa sändningstid erkänna att det var Vänstern som hade rätt och inte hans

alliansbröder i Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet.

Men hjälper det? Kan Kristdemokraterna, hur stora härmapor de än är, göra om Moderaternas trolleritrick och blända väljare med retorik de stulit från Vänsterpartiet nu när vi redan är med i EU och det dessutom sedan länge är uppenbart för var och en som vill veta att EMU är ett misslyckande.

Det är många i alliansregeringen som borde ta efter Göran Hägglund och ge ett erkännande till dem inom Vänstern som tänkte till före i stället för efter. Samarbete är bra och ska uppmuntras medan tvingande påbud som går emot folkens vilja ska förkastas.

Nu väntar vi bara på att Centerpartiet tar sitt förnuft till fånga och erkänner att centralisering till Bryssel inte är något att så efter med tanke på att Annie Lööf och Centern brukar säga sig vara motståndare till byråkrati.

EU-kommissionen består av 27 kommissionärer, som för att klara jobbet anställt 34 000 tjänstemän för att hjälpa dem med jobbet varav 60 byråkrater behövs för att se till att medlemsländerna följer reglerna för mineralvatten på flaska.

Tänk att vi överlevde att dricka Ramlösa innan vi gick med i EU!

./.

SvD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, DN, 1, 2, 3, 4, 5, AB, 1, 2, 3, SR, 1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Please copy the string JsXYUD to the field below: