När Expressens krönikörer tar till orda om hur andra journalister beskriver hur det går åt helvete för landsbygden så är den förväntade beskrivningen av journalisternas påstådda politiska vistelse aldrig långt borta.

Nu är det Expressenskribenten Sakine Madon som fått spel på hur Po Tidholm i sitt tv-program ”Resten av Sverige” beskriver orsaken till avfolkningen av landsbygden, speciellt Norrlands inlands minskande befolkning och service.

Hans beskrivning av verkligheten bortanför storstäderna är, som förväntat i Expressen, vänsterpropaganda. Vad ska man säg om den slutsatsen? Jo, att verkligheten när den beskrivs ofta blir vänstervriden. Låter man marknaden styra så kan beskrivningen av resultatet knappast skyllas på vänsterpolitik. Men Sakine Madon i Expressen kan!

Marknaden vill alltid ha låga kostnader samtidigt med höga vinster och den som påpekar detta självklara faktum är tydligen alltid med Sakine Madons sätt att resonera alltid vänstervriden. Ska vi alltså förbjudas att säga sanningen eftersom den ofta är vänstervriden?

Vi kommer ihåg hur de som uttryckte tvivel på de sovjetiska miniubåtarna i våra skärgårdar på 1980- och 90-talet omedelbart avfärdades som kommunister eller rent av stalinister. Ändå hade de rätt, nu när vi sitter med facit i handen. Kanske något att fundera på i dagens russofobiska mediabild.

Sakine Madon drar sig inte för att skrämmas med ryssen genom att dra fram att man fortfarande kan se kulhål från strider med ryska soldater 1809 vid en kyrka i Skellefteå.


Har inte alla hästarna hemma i stallet.

Det var för 207 år sedan, så det gäller för Expressen att hålla minnet vid liv hur det kunde gå till på landsbygden förr i tiden. Vad det nu har för betydelse för Po Tidholms tv-program?

En lathund att komma ihåg för alla som debatterar kan vara att veta att om man blir avfärdad som vänstervriden, kommunist, stalinist eller trotskist så vet man att man har rätt.

Verkligheten är alltid farlig för högern.

./.

2 Svar på “Hästar på landsbygden”
 1. Martin skriver:

  Moderaterna har reverterat ännu längre, idag är det knappt möjligt att skilja dem från Hattpartiet.

 2. Ulla Johansson skriver:

  Kan inte låta bli att kopiera Sakine Madones skrivande kring ryska kulhål:”En av anledningarna till att Norra stambanan en gång i tiden inte drog längs kusten där förhållandevis många bor – den planerade Norbotniabanan är tänkt att gå mellan Umeå och Luleå – var militärstrategisk. Än i dag kan man se skotthål vid en kyrka i Skellefteå, från strider med ryska soldater 1809.”
  http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/landsbygden-ar-inte-enbart-vanster-svt/ I en diskussion om den avfolkade svenska landsbygden kan hon inte låta bli att dra in ett stycke Rysslandshat. Den propagandan skall uppenbarligen placeras vid varje tillfälle och vid varje möjlighet. ”Putin bombar Aleppo och tänker inta Gotland.” (Den syriska armén och ryskt flyg angriper terroristerna i Aleppo – inte ”Aleppo”.) Propagandan har använt ubåtar och fantasier om ryska spioner som närmar sig svenska soldater för upplysningar etc etc. Jag oroar mig för när etablissemanget kommer att ta till grövre metoder för att ”skrämma för ryssen”. Något riktigt otäckt för att pressa in oss i NATO. – De ryska kulhålen i kyrkan i Skellefteå är tvåhundrasju år gamla.
  – Duger inte så bra.
  Ulla Johansson

 3.  
Lämna ett svar

Please copy the string sn6cov to the field below: