Kan det vara så att Darwin hade fel om livets uppkomst? Ny rön kan tyda på det och är det rätt kanske vi måste ompröva om det verkligen är lämpligt att gräva ner vårt atomavfall i berggrunden.

Det är professor Karsten Pedersen som forskar om mikrobiologi som presenterar rön som visar att livet kanske inte alls uppstod i havet, utan i underjorden. Om rönen kan tänkas vara korrekta kan man fråga sig om vi verkligen ska gräva ner atomavfallet från kärnkraften. Kanske händer det mer där nere i underjorden än vi kan föreställa oss?

Om inte annat kan vi tänka på hur det var i Vietnam under kriget där. USA förklarade vissa områden för så kallade ”Fire-Free zone” där det var fritt fram för USA:s soldater att skjuta på allt som rörde sig.

Resultatet blev ett liv i underjorden för Vietnameserna. Inte minst gällde detta de Vietnamesiska kvinnorna som levde långa tider i gångar under jorden för att komma undan de amerikanska bomberna.

Resultatet blev att hatet frodades. En av dem som var med i underjorden, Tran Thi Nho minns hur kvinnorna hatade så mycket att de överkom allt. ”Vi såg hur amerikanarna bombade sönder vårt land till intet, skolor förstördes och barnen brändes av bomber”.


Först skapade de hat, sedan flydde de fegt.

En annan Vietnamesisk kvinna, Le Thi Suong säger att ”amerikanarna kunde förstöra växter, träd och blommor, men de kunde inte förinta vårt hat” och så tillägger hon att Amerikas president borde ge upp tanken på att invadera andra länder i världen.

Ja, det har hon givetvis rätt i. Nu håller USA och Israel på att skapa samma hat i Afghanistan och Irak, och inte minst Palestina.

Frågan är om USA inser att ett anfall på Iran också kommer att skapa samma hat som Vietnameserna nu fått leva med i åtskilliga decennier.

Ett folk som hatar är ett farligt folk, till och med för USA, fast de nog inte inser det!

(Källa: Tidskriften Glänta).

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Hat i underjorden”
  1. Jinge skriver:

    Bra att du tar med Israel i detta sammanhang. Det är nog få som inser Israels roll i kriget mot terrorismen. De försåg t.ex. Iran med vapen i kriget mellan Iran-Irak. Och Bush tar ju order därifrån…

  2.  
Lämna ett svar

Please copy the string vL6QBL to the field below: