Äntligen vet vi svaret på varför präster i kyrkan ägnar sig åt pedofili och andra sexuella övergrepp. Det är påven som ägnat sig åt litet detektivarbete och därför har fått reda på att orsaken till prästernas brottsliga beteenden beror på djävulen.

Visserligen framgår inte varför djävulen skulle ha intresse av att präster utsätter sina församlingsmedlemmar för oönskat, brottsligt, sex men det blir väl nästa uppgift för påven att ta reda på.

Nu kommer dock det hela att fixa sig. Påven har lösningen klar. Han kommer att be ärkeängeln om hjälp med att stoppa prästernas framfart på den pedofila banan, vilket prästernas församlingsmedlemmar säkert är tacksamma för.
Om ärkeängeln kan hjälpa till med att stoppa det olagliga sexet bakom altaret torde dock vara mer tveksamt med tanke på att både Gud, djävulen och ärkeängeln ju i verkigheten inte är annat än sagofigurer uppfunna med syftet att ge fler män makt än vad politiken kan erbjuda.

Sedan uppstår frågan om påvens vädjan till ärkeängeln om hjälp mot de sexuella trakasserierna också inbegriper svenska kyrkan. Vi har ju haft en och annan svensk präst med sexaffär på konfirmationsläger och med en och annan kvinnlig diakon som klivit fram och vittnat om även svenska protestantiska präster har ett och annat i samvetet som de kan skylla på djävulen.

Det värsta med nyheten om att påven ska fixa alla knullhistorier inom kyrkan med att be ärkeängeln om hjälp med att stoppa de


Vita kläder kan ge ett intryck av godhet, men man ska inte låta sig luras. Vita kläder kan användas för att dölja svartsyn och ett djävulskt samvete.

sexuella trakasserierna i praktiken innebär att allting kommer att fortsätta precis som vanligt.

Det är så det går när man ber sagofigurer om hjälp. Det rätta hade varit att rättsväsendet i respektive land tagit i med hårdhandskarna och satt präster och andra sexdårar inom kyrkan bakom lås och bom till dess de inser att någon Gud inte existerar och de därmed inte är ett enda dugg bättre än vilken Svensson som helst.

./.

Lämna ett svar

Please copy the string y43414 to the field below: