Nu har några av de kidnappade svenskarna kommit hem och andra kidnappade ska tydligen ut från Israel så fort det bara går. Det är högst förståeligt. Ju längre de sitter fångna ju mer skriverier under längre tid.

När berättelserna om vad som hände ute på Medelhavet nu kommer från de som var med får vi räkna med att Israels advokater kommer att slingra sig som en manet med delirium i sina försök att förringa Israels våld.

Hittills har vi hört att de Israeliska soldaterna använde elpistoler och sköt med gummikulor mot obeväpnade hjälparbetare som… ja, som vaddå? Som var på fel plats vid fel tillfälle enligt den starkares rätt att bestämma vad som är rätt och fel?

Nej, våldet kan inte berott på det, för de var på internationellt vatten och gjorde inget olagligt, så orsaken till Israels våld får nog sökas i den starkes arrogans och behov att visa maktfullkomlighet.

Israels försvarare har redan varit ute och påstått att hjälparbetarna var beväpnade. Vi har också fått se en officiell talesman för Israel påstå att det fanns förberedda vapen för strid mot Israels snälla gossar.

Det är alltså rätt lustigt att höra Henning Mankell berätta att det enda vapen de fann på den båt han åkte med och som Israelerna mycket riktigt la beslag på var hans – rakhyvel.

Visst en rakhyvel kan ju vara ett vapen, speciellt om den var laddad med ett rakblad.

Håll med om att det hela är löjligt. Här har vi ett land som är känt för sin effektiva försvarsmakt och så visar det sig att de är rädda för en rakhyvel.

Men vem blir förvånad? Men en så effektiv försvarsmakt att den kan döda 300 barn där hjälpsändningarna skulle landsättas så förstår man att de Israeliska soldaterna är livrädda för en rakhyvel.

Problemen fortsätter också för våldsnationen Israel. Nästa fartyg med 900 ton cement, leksaker och skolmaterial är nämligen på väg. Ombord på det finns Mairead Corrigan-Maguire, som fått Nobels fredspris för Amnestys räkning, och som dessutom är välkänd som aktiv i den Nordirländska fredsrörelsen.

Kan man tänka sig att Israel kapar även denna nya båt med hjälpsändningar bara för att kunna kidnappa henne för att få någon som kan berätta för Israelerna hur man umgås med medmänniskor?

Irlands premiärminister har också litet mer kurage än våra svenska regeringsmedlemmar, han har nämligen talat klarspråk och med adress Israel krävt att fartyget släpps fram dit det ska.

Han har också hotat Israel med att om någon Irländare skadas av Israel kommer det att få allvarliga följder. Tänk om vi fått höra något liknande från Reinfeldt eller Bildt!

Israels försvarare kommer att behöva slingra sig på ett sätt som skulle få en stelopererad femtumsspik att framstå som elitgymnast i jämförelse!

AB, 1, 2, 3, 4, 5, DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, SvD, 1, 2, 3, 4, Exp, 1, 2, 3, Dagen, 1, 2, 3, Jinge, Motbilder, Motvallsbloggen, Kaj Raving, Johannes, Kildén och Åsman, Jonas Sjöstedt

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Svar på “Högsäsong för slingerbultar”
 1. (skrämsel)-hicka skriver:

  ”Kan man tänka sig att Israel kapar även denna nya båt med hjälpsändningar bara för att kunna kidnappa henne för att få någon som kan berätta för Israelerna hur man umgås med medmänniskor?”

  Den dag israel börjar umgås med medmänniskor -icke-judar, på lika villkor och utan hot kommer staten som sådan att upplösas i en demokrati, för alla medborgare oavsett ras eller etnicitet. För att staten skall existera som nu, som en sionistisk entitet endast för judar krävs indoktrinering och drillning i militären redan i unga år. Ständigt undantagstillstånd av varierande art och framkallande av kollektiv rädsla för att alla icke-judar och ”självhatande” sådana i världen utanför murarna är en ond antisemitisk massa som bara är ute efter att kasta ”det utvalda” folket i havet…

  Man har, som när man ockuperade landet första gången i biblisk tid, gått in i en ”Massada-fas” igen, spelet är över. 60 år av folkmord ständiga krig och etnisk rensning slutar i instängdhet, både av de själva och av palestinierna som på västbanken lever i ständigt angripna indianreservat och i jätte-gulaget Gaza. vidare eskalering vet vi redan vad det slutar i om vansinnet inte stoppas för ”nu är det vi mot dem till sista droppen även om hela världen utplånas”. Man hade en chans att stoppa det redan från början, när det första dessa människor som utsått andra världskriget gjorde var att kasta sig över, mörda och driva ut landets urinvånare och sedan ockupera grannstaterna. israel är ett Frankensteins monster, USAs monster, utan vars ekonomiska och militära bistånd landet inte skulle överleva en dag…

 2. Mateo skriver:

  Till (skrämsel)-hicka:

  Ditt inlägg är ett praktexempel på de reaktioner staten Israel så enkelt lyckas frammana genom sin rent fantastiskt klumpiga utrikespolitik. Genom sitt agerande har man vänt det som var ett rätt harmlöst propagandajippo till förmån för Gazas befolkning till ett totalhaveri. (Om det nu inte var planerat i förväg, i vetskap om hur Israels militär skulle reagera – men så konspiratorisk ska man väl inte vara?)

  I det närmaste oemotsagd stiger en nu kör av kritiska röster, där saklig och berättigad kritik mot övergrepp på internationellt vatten blandas med osakligheter, jubel över Israels propagandaförlust, totalt enögda utlåtanden om en konflikt vi inte har med att göra, antiamerikanskt babbel och rent judehat.

  Din kommentar platsar dessvärre inte i den sakliga och berättigade delen av körsången…

  Historien upprepar sig, men kanske inte på det sätt du beskriver. Du låter otroligt tvärsäker på allt. Men har du ens varit i Israel?

 3. Tordan skriver:

  Ja, det är SÅÅÅ pinsamt att försöka ”glömma bort” problemet att konvojen, om den släppts igenom, skulle skapat en öppen korridor så att Hamas kunde återbeväpna sig så mycket fortare.

  Varför komma med ett skepp fullastat med islamister om det är förbnödenheter man vill skeppa? Varför godtog man inte Israels erbjudande om att distribuera hjälpen?

  Å, dessa slingerbultar och svängkapport som bara kan en enda sak, att hata Israel! Helt imbecillt!

 4. Anders Åberg skriver:

  Instämmer helt hicka och ännu mer skrämsel i hickan blir det när man vet att israel med USA;s goda minne har tillgång till kärnvapen.
  Man kan undra om det finns något annat land i världen som stämmer bättre in på USA;s motivering för att anfalla Irak.

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string YhNMad to the field below: