Jag undrar om inte Syriens president al-Assad slog huvudet på spiken med sin uttalande att ”Västländerna tar och ger aldrig, det har bevisats flera gånger”. För precis så är det många folk i u-länder och arabländer uppfattar västvärlden.

Invasionen av Irak handlade i grunden inte om att störta Saddam Hussein, både Saddam personligen och hans krig mot Iran stöttades ivrigt av västvärlden så länge det passade. Invasionen handlade enbart om att komma över Iraks oljetillgångar. Sedan spelar det ingen roll om mängder med helt oskyldiga irakier måste dö för den sakens skull.

När det turkiska stridsflygplanet blev nedskjutet av Syrien kunde vi som kommer ihåg hur det lät från svenskt håll när den omtalade DC3:an blev nedskjuten av Sovjet. Det var samma förklaringar från svensk sida då som nu från Turkiet. Lögnerna från både svenska och turkiska politiker är desamma.

När nu al-Assad beskriver situationen i Syrien som att landet befinner sig i fullt krigstillstånd är det några frågor man kan börja fundera på om man inte gjort det tidigare. Vilka har beväpnat rebellerna och vad är deras långsiktiga syfte?

Har kriget i Syrien något samband med västvärldens önskan att störta Irans regim och komma över Irans oljetillgångar? För visst går vägen till Iran genom Syrien!

Det enda vi kan vara fullkomligt säkra på är att det ljugs hej vilt när situationen i Syrien kommer på tal, från båda håll.

Vi kommer ihåg hur Sovjet under 50- 60- och 70-talen framställdes som det stora hotet mot Sverige. Sanningen är att det aldrig förekommit något hot mot Sverige från Sovjet.
Landet var totalt förött efter nazisternas utrotningskrig och hade knappast resurser att ens klara av en någon beväpnad med slangbella.

Därför är uttalandet av Turkiets premiärminister Recep Tayyip om att Syrien utgör ett direkt hot mot Turkiet närmast skrattretande. Ett uttalande som den danske NATO-chefen Anders Fogh Rasmussen säger sig instämma i.

Snarare är det tvärt om.
Det är Syrien som är hotat både från Turkiet och västvärlden.

./.

DN, 1, 2, SvD, 1, 2, 3, AB, 1, 2, SVT, 1, 2, SR, 1, BT, Kerstin, Jinge

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Svar på “Hotet kommer från andra hållet”
 1. Shahab Asgharian skriver:

  Det är fantastiskt att vi år 2012 befinner oss i en värld där inte enbart supermakter som USA, Storbritannien, Frankrike, Ryssland men även Saudi Arabien och de små marionett diktaturena via vid Persiska viken kan gå ut stolt och avlöna samt beväpna ett gäng lönnmördare i andra länder för deras egna geopolitiska vinningar utan hänsyn tagen till dom oskyldiga civila som bor i dessa länder.

  Samtidigt tycker jag också det är roligt att Västveuropa och USA så fanatiskt backar upp dessa lönnmördare med att krossa deras egna sekulära, brutala, marionett regimer en efter en och låter dessa ersättas med samma människor dock den här gången från en djup religiös falang. Alltid spännande med en vårstädning, ut med det gamla och in med det nya… Det började med Irak, Tunisien, Algeriet (marionetten vet att han är på väg bort, men har fått liten timeout), Egypten, Libyen och nu senast Syrien. Det är härligt att det alltid råkar finns lite olja & gas i alla dessa länder som kan bekosta återuppbygnaden av tak över deras huvuden på de civila, vatten anläggningar och mat på bordet. Det bästa med allt är att dom inte avancerar utan hålls kvar på samma nivå och räcker det inte med uppmaningen kan man alltid ge dem en hjälpande hand genom att ”bomba dem tillbaka till stenåldern” direkt utan inblandning av 3:e parts ”konsultverksamhet”.

  Slutligen återigen efter ~2000 år har det blivit på modé igen med korståg … Udda nog är det den här gången Islam och den Sunni wahabism med Saudi Arabien i spetsen som faller Västeuropa & USA i smaken. So go go go… hoppas att Calle (carl bildt) visar att Sverige blint följer USA’s riktlinje även den här gången utan hänsyn till oskyldiga civila som drabbas i regionen. Dom är trots allt bara människor och inte valar, hundar eller katter, för då skulle det blivit minsann blivit andra bullar i massmedia.

 2. Mr. Bonde skriver:

  Du är ett offer för propaganda därför är kommentaren borttagen till dess du läst litet historia. /L

 3. Martin skriver:

  Minns än hur lärarna stod i katedern och berättade för oss barn hur hemskt och vidrigt onda Iran var i sitt smutsiga krig med Irak…

  Klassrummet är dit sanningen når sist.

 4. […] Koalition, Krig, Oljan, NWO gp12 ab1234567 ekot12 svd12345 dn123456789 Läs gärna: annarkia, 1, 2, lasse, varghjärta, 1 Tags: Afghanistan, Hegemoni, irak, Iran, Israel, Koalition, Krig, Libyen, NWO, […]

 5.  
Lämna ett svar

Please copy the string g4MrvE to the field below: